Æbleconsommé med hvid chokoladeis og sprød kage
Antal: 6
Ingredienser
Æbleconsomme
- 3 stk æbler
- 2 1/2 dl hvidvin
- 2 dl æblejuice
- 2 dl vand
- 1/2 dl akaciehonning
- 1 stk lime – saften
- 1 tsk vanilje pulver
- 1 tsk revet muskatnød
- 100 g sukker
Pocheret æbler
- 3 stk æbler
- 1/2 l æblejuice
- 3 dl vand
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
Is
- 4 dl piskefløde
- 100 g sukker
- 200 g hvid chokolade
- 4 stk æggeblommer
- 3 stk husblas
- 1/4 bdt myntheblade
Dej
- 75 g smør
- 75 g flormelis
- 75 g mel
- 3/4 dl æggehvider
Sådan gør du
Æbleconsommé
- Skræl æblerne fjern kemehusene, skær dem i mindre stykker.
- Kom alle ingredienserne i en gryde koges til æblerne er møre, blendes og sigtes igennem en fin trådsigte, sættes på køl indtil brug.
Porcheret æble
- Skræl æblerne, skær dem i 2 cm tykke skiver på tværs beregn en skive pr person og skær kernehuset væk. Kog resten af ingredienserne op og tilsæt æblerne.
- Læg et stykke bagepapir over og skru ned for varmen, pochere dem i 6-8 min til de er møre, afkøles i lagen.
Is
- Kom husblas i koldt vand, smelt chokoladen over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps, pisk fløden let. Smelt husplas i lidt af fløden, vend den smeltet chokolade i æggesnapsen og vend fløden i kom den smeltet husplas og vend den fint snittet mynthe i.
- Kom isen i portionsforme og sættes på frost.
Kage
- Pisk æggehvider, flormelis og mel til en glat masse, smelt smøret og kom det op i dejen under piskning. Lad dejen hvile på køl.
- Tegn trekanter på bagepapir 2 stk pr person, smør et tyndt lag dej på bages i en forvarmet ovn ved 170 g i 8-10 min til de er gyldne.
- Form trekanterne over en kagerulle mens de er lune.
No Comments