Æbleconsommé med hvid chokoladeis og sprød kage

Æbleconsommé med hvid chokoladeis og sprød kage

Æbleconsommé med hvid chokoladeis og sprød kage

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Æbleconsomme

  • 3 stk æbler
  • 2 1/2 dl hvidvin
  • 2 dl æblejuice
  • 2 dl vand
  • 1/2 dl akaciehonning
  • 1 stk lime – saften
  • 1 tsk vanilje pulver
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 100 g sukker

Pocheret æbler

  • 3 stk æbler
  • 1/2 l æblejuice
  • 3 dl vand
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Is

  • 4 dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 200 g hvid chokolade
  • 4 stk æggeblommer
  • 3 stk husblas
  • 1/4 bdt myntheblade

Dej

  • 75 g smør
  • 75 g flormelis
  • 75 g mel
  • 3/4 dl æggehvider

Sådan gør du

Æbleconsommé

  • Skræl æblerne fjern kemehusene, skær dem i mindre stykker.
  • Kom alle ingredienserne i en gryde koges til æblerne er møre, blendes og sigtes igennem en fin trådsigte, sættes på køl indtil brug.

Porcheret æble

  • Skræl æblerne, skær dem i 2 cm tykke skiver på tværs beregn en skive pr person og skær kernehuset væk. Kog resten af ingredienserne op og tilsæt æblerne.
  • Læg et stykke bagepapir over og skru ned for varmen, pochere dem i 6-8 min til de er møre, afkøles i lagen.

Is

  • Kom husblas i koldt vand, smelt chokoladen over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps, pisk fløden let. Smelt husplas i lidt af fløden, vend den smeltet chokolade i æggesnapsen og vend fløden i kom den smeltet husplas og vend den fint snittet mynthe i.
  • Kom isen i portionsforme og sættes på frost.

Kage

  • Pisk æggehvider, flormelis og mel til en glat masse, smelt smøret og kom det op i dejen under piskning. Lad dejen hvile på køl.
  • Tegn trekanter på bagepapir 2 stk pr person, smør et tyndt lag dej på bages i en forvarmet ovn ved 170 g i 8-10 min til de er gyldne.
  • Form trekanterne over en kagerulle mens de er lune.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering