Jordbærmousse med pocherede rabarber og appelsinmarinerede jordbær
Antal: 6
Ingredienser
- 250 g jordbær
- 1/2 dl jordbærsirup
- 4 stk æggeblommer
- 100 g sukker
- 1 tsk vanilje pulver
- 2 dl piskefløde
- 4 blade husblas
Appelsin jordbær
- 6 stk store jordbær
- 2 stk appelsiner – saft og skal
- 1/2 dl honning
- 1/4 bdt citronmelisse
Rabarber
- 300 g rabarber
- 1/2 dl vand
- 2 dl hyldeblomst
- 100 g sukker
- 1 tsk vanilje pulver
Rabarber coulis
- 150 g rabarber
- væde fra pocherede rabarber
- 1 dl vand
- 100 g sukker
Sådan gør du
- Rens jordbær og skyl dem skæres i fine tern, kom jordbærsirup på og moses med en gaffel.
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Pisk æggeblommer, sukker og vanilje pulver til en æggesnaps, pisk fløden, vend jordbærene i æggesnapsen og vend fløden i tilsidst.
- Smelt husplas over vandbad og vendes i moussen, kom moussen i portionsforme og sættes på køl.
Appelsin jordbær
- Rens jordbærene og del dem lægges i et fad med skærefladen op, pisk appelsin saft, skal , honning koges til sirup og afkøles, kom skåret citronmelisse i.
- Kom lagen over jordbærene og lad det trække indtil brug.
Rabarber
- Rens rabarberne skæres i 12 cm stykker på langs og snittes i grove stykker, lægges i et fad. Pisk hyldeblomst, sukker og vanilje pulver sammen hældes over rabarberne og sættes i en forvarmet ovn ved 150 g i ca 20 min, tages op af lagen.
Coulis
- Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker kom dem op i en gryde med vand,sukker og væden fra de pocherede rabarber, lad det koge stille ind i ca 15 min blendes, sigtes og koges ned til det er en tyk saft.
No Comments