Jordbærmousse med pocherede rabarber og appelsinmarinerede jordbær

Jordbærmousse med pocherede rabarber og appelsinmarinerede jordbær

Jordbærmousse med pocherede rabarber og appelsinmarinerede jordbær

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker -www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 250 g jordbær
  • 1/2 dl jordbærsirup
  • 4 stk æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vanilje pulver
  • 2 dl piskefløde
  • 4 blade husblas

Appelsin jordbær

  • 6 stk store jordbær
  • 2 stk appelsiner – saft og skal
  • 1/2 dl honning
  • 1/4 bdt citronmelisse

Rabarber

  • 300 g rabarber
  • 1/2 dl vand
  • 2 dl hyldeblomst
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vanilje pulver

Rabarber coulis

  • 150 g rabarber
  • væde fra pocherede rabarber
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker

Sådan gør du

  • Rens jordbær og skyl dem skæres i fine tern, kom jordbærsirup på og moses med en gaffel.
  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vanilje pulver til en æggesnaps, pisk fløden, vend jordbærene i æggesnapsen og vend fløden i tilsidst.
  • Smelt husplas over vandbad og vendes i moussen, kom moussen i portionsforme og sættes på køl.

Appelsin jordbær

  • Rens jordbærene og del dem lægges i et fad med skærefladen op, pisk appelsin saft, skal , honning koges til sirup og afkøles, kom skåret citronmelisse i.
  • Kom lagen over jordbærene og lad det trække indtil brug.

Rabarber

  • Rens rabarberne skæres i 12 cm stykker på langs og snittes i grove stykker, lægges i et fad. Pisk hyldeblomst, sukker og vanilje pulver sammen hældes over rabarberne og sættes i en forvarmet ovn ved 150 g i ca 20 min, tages op af lagen.

Coulis

  • Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker kom dem op i en gryde med vand,sukker og væden fra de pocherede rabarber, lad det koge stille ind i ca 15 min blendes, sigtes og koges ned til det er en tyk saft.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering