Valnødderoulade med nougatcreme, passionsfrugt og chokolade gitter

Valnødderoulade med nougatcreme, passionsfrugt og chokolade gitter

Valnødderoulade med nougatcreme, passionsfrugt og chokolade gitter

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Bund

  • 4 stk æg
  • 80 g sukker
  • 80 g hvedemel
  • 75 g valnødder

Passionsfrugt

  • 5 stk passions frugt
  • 150 g sukker
  • 1 stk vaniljepulver
  • 1 dl vand

Creme

  • 3 bl husblas
  • 220 g nougat
  • 4 dl piskefløde
  • 3 stk æggeblommer
  • 150 g chokolade

Sådan gør du

Bund

  • Del æggene i blommer og hvider, pisk æggeblommer med sukker til en tyk æggesnaps, pisk æggehviderne stive.
  • Sigt melet og vend det i æggesnapsen med blendet valnødder og de stiftpiskede hvider.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og stryg dejen jævnt ud på bagepapiret med en palet kniv så dejen dækker hele pladen. Drys sukker på og bag bunden i ovnen ved 200g til den er gylden ca IO min.

Creme

  • Læg husblas i blød i koldt vand, kom nougat i en skål og smelt den over vandbad den skal være lun. Pisk fløden til en let skum.
  • Vrid den ud udblødte husblads fri for vand og smelt den sammen med 1 spk flødeskum i en gryde for svag varme, kom æggeblommer og nougat i den smeltet husblads rør godt til, vend nougat massen i fløden og afkøl.
  • Vend bunden på hovedet på et nyt bagepapir og befri bunden for det gamle bagepapir, fordel cremen på bunden og rul den stramt sammen på den lange led.
  • Stil rouladen i fryseren.

Passionsfrugt

  • Skær passionen igennem tag kødet ud, koges op med sukker og vaniljepulver, vand og afkøles.

Chokoladepynt

  • Smelt halvdelen af chokoladen i vandbad, pisk resten af chokoladen i den varme chokolade, kom chokoladen i en sprøjtepose, klip en anelse af spidsen og sprøjt ovale cirkler på et stykke bagepapir lad cirklerne størkne helt.
  • Læg et nyt stykke bagepapir over og vend begge stykker hurtigt, læg dem på en bageplade og stilles i køleskab 1/2 time.
  • Opbevar chokolade pyntet på køl indtil brug.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kyllingesuppe med savoykål og ristet skind - madforsjov
    december 2, 2020 at 6:21 am

    […] Valnødderoulade med nougatcreme, passionsfrugt og chokolade gitter […]

  • Leave a Reply

    Opskrift Vurdering