Valnødderoulade med nougatcreme, passionsfrugt og chokolade gitter
Antal: 6
Ingredienser
Bund
- 4 stk æg
- 80 g sukker
- 80 g hvedemel
- 75 g valnødder
Passionsfrugt
- 5 stk passions frugt
- 150 g sukker
- 1 stk vaniljepulver
- 1 dl vand
Creme
- 3 bl husblas
- 220 g nougat
- 4 dl piskefløde
- 3 stk æggeblommer
- 150 g chokolade
Sådan gør du
Bund
- Del æggene i blommer og hvider, pisk æggeblommer med sukker til en tyk æggesnaps, pisk æggehviderne stive.
- Sigt melet og vend det i æggesnapsen med blendet valnødder og de stiftpiskede hvider.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og stryg dejen jævnt ud på bagepapiret med en palet kniv så dejen dækker hele pladen. Drys sukker på og bag bunden i ovnen ved 200g til den er gylden ca IO min.
Creme
- Læg husblas i blød i koldt vand, kom nougat i en skål og smelt den over vandbad den skal være lun. Pisk fløden til en let skum.
- Vrid den ud udblødte husblads fri for vand og smelt den sammen med 1 spk flødeskum i en gryde for svag varme, kom æggeblommer og nougat i den smeltet husblads rør godt til, vend nougat massen i fløden og afkøl.
- Vend bunden på hovedet på et nyt bagepapir og befri bunden for det gamle bagepapir, fordel cremen på bunden og rul den stramt sammen på den lange led.
- Stil rouladen i fryseren.
Passionsfrugt
- Skær passionen igennem tag kødet ud, koges op med sukker og vaniljepulver, vand og afkøles.
Chokoladepynt
- Smelt halvdelen af chokoladen i vandbad, pisk resten af chokoladen i den varme chokolade, kom chokoladen i en sprøjtepose, klip en anelse af spidsen og sprøjt ovale cirkler på et stykke bagepapir lad cirklerne størkne helt.
- Læg et nyt stykke bagepapir over og vend begge stykker hurtigt, læg dem på en bageplade og stilles i køleskab 1/2 time.
- Opbevar chokolade pyntet på køl indtil brug.
1 Comment
Kyllingesuppe med savoykål og ristet skind - madforsjov
december 2, 2020 at 6:21 am[…] Valnødderoulade med nougatcreme, passionsfrugt og chokolade gitter […]