
Stegt sandart med kål og mangosauce
Antal: 6
Ingredienser
- 150 g fisk pr. person
- olie-salt og peber
Sauce
- 1/2 stk mango
- 1 stk skalotteløg
- Olie
- 2 spsk vineddike
- 1/2 l hønsefond
- smør, salt og peber
Kål
- 1stk lille blomkål
- 2-4 dl Piskefløde
- 50 g mandelsplitter
- 1/2 stk mango i tern
- olie-salt og peber
- 1 stk lille spidskål
- vand — salt
- 75 g smør
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk timianblade
Sådan gør du
- Rens fisken — skæres ud i portionsstykker.
- Lige inden serveringen ristes fisken af i olie på skindsiden i 4-5 min.
- Vend fisken og lad den trække færdig.
- Krydders med salt og peber,
Spidskål
- Skær kålen igennem — fjern stokken.
- Blancher kålen i vand og salt i 4-5 min.
- Tag kålen op — pres vandet af— lægges i pres mellem to forme i 2-3 timer.
- Rør smør, presset hvidløg og timianblade sammen.
- Ved serveringen skæres kålen ud i portionsstykker.
- Kom smørret på — lunes i ovnen ved 200 0 i ca. 6-8 min.
Blomkål
- Rens kålen skæres i små buketter.
- Koges op i piskefløde under svag varme til det er mørt.
- Kålen moses — skal virke tyk smages til med salt og peber.
- Rist mandelsplitter i lidt olie.
- Vend mangokød i.
- Smages til med salt og peber.
Sauce
- Pil skalotteløg — hakkes fint.
- Skær mangokød i tern ristes af i olie uden at brune.
- Tilsæt vineddike — koges væk.
- Kom hønsefond på — koges ned.
- Passeres gennem en sigte.
- Lunes ved serveringen — piskes med smør og smages til med salt og peber.
Noter
Februar 2008
No Comments