Lammekrone med rosmarinsky, grønsagsruller og stegte asparges

Lammekrone med rosmarinsky, grønsagsruller og stegte asparges

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 200 g lammekrone pr person
  • Olie, salt og peber
  • 1 1/2 dl panko rasp
  • 1/4 bdt persille

Sky:

  • 4 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • olie
  • 2-3 stk rosmarin stængler
  • 1/2 dl mørk balsamico
  • 1 1/2 dl rødvin
  • 4 dl lammefond
  • salt og peber
  • 75 g smør

Asparges hvide:

  • 2 stk asparges pr person
  • 1 -2 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 3 stk asparges til pynt

Grønsagsruller:

  • 1 stk fennikel
  • 1 bdt forårsløg
  • 200 g brune champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 1 pk bacon
  • 1 stk spidskål
  • salt, peber og olie
  • 1/4 bdt mynthe og purløg

Sådan gør du

  • Rens kødet for sener, krydderes med salt og peber, brunes af i olie, kommes i en bradepande og lad kødet hvile. Skyl og hak persillen vendes i raspen, gnid kødet ind med persillerasp.
  • Sæt kødet ind ved 180 g i 15 min Ved servering sæt kødet ind igen ved 180 g i 15 min tages ud og hviler i 5 min.

Sky:

  • Pil og hak løgene, sauteres af i olie, kom rosmarin på, tilsæt balsamico og koges ned.
  • Tilsæt rødvin, koges ned til det halve, tilsæt fond lad det simre i 1O min og sigt saucen, koges ned til en passende konsistens. Ved servering lun saucen op piskes med koldt smør smages til med salt og peber.

Asparges:

  • Skræl asparges, knæk bunden af, kom olie og honning på en pande. Aspargesene ristes af ved svag varme de skal være sprøde, krydderes med salt og peber.
  • Skræl de 3 asparges knæk bunden af, skrælles i tynde lange strimler og lægges i koldt vand.
  • Ved servering, hæld vandet fra og vendes i lidt olivenolie.

Grønsagsruller:

  • Pil bladene af spidskålen så der er mindst 6-8 stk. Blanceres 3-4 min i kogende vand med salt, kom bladene i koldt vand, dup dem med køkkenrulle.
  • Rens grønsagerne skæres i fine tern. Skær bacon i fine tern ristes af i lidt olie på en pande.
  • Kom grønsagerne på, ristes af, tages af varmen kom salt og peber på vendes med hakket mynthe.
  • Læg fyldet på den brede side af kålbladet og rul det halvvejs sammen, fold siderne ind og rul bladet færdig bindes med purløg. Kom rullerne i et ildfast fad pensel dem med olie
  • Ved servering sættes i ovnen ved 180 g i 10-15 min.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering