
Lammekrone med rosmarinsky, grønsagsruller og stegte asparges
Antal: 6
Ingredienser
- 200 g lammekrone pr person
- Olie, salt og peber
- 1 1/2 dl panko rasp
- 1/4 bdt persille
Sky:
- 4 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- olie
- 2-3 stk rosmarin stængler
- 1/2 dl mørk balsamico
- 1 1/2 dl rødvin
- 4 dl lammefond
- salt og peber
- 75 g smør
Asparges hvide:
- 2 stk asparges pr person
- 1 -2 spsk honning
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
- 3 stk asparges til pynt
Grønsagsruller:
- 1 stk fennikel
- 1 bdt forårsløg
- 200 g brune champignon
- 2 fed hvidløg
- 1 pk bacon
- 1 stk spidskål
- salt, peber og olie
- 1/4 bdt mynthe og purløg
Sådan gør du
- Rens kødet for sener, krydderes med salt og peber, brunes af i olie, kommes i en bradepande og lad kødet hvile. Skyl og hak persillen vendes i raspen, gnid kødet ind med persillerasp.
- Sæt kødet ind ved 180 g i 15 min Ved servering sæt kødet ind igen ved 180 g i 15 min tages ud og hviler i 5 min.
Sky:
- Pil og hak løgene, sauteres af i olie, kom rosmarin på, tilsæt balsamico og koges ned.
- Tilsæt rødvin, koges ned til det halve, tilsæt fond lad det simre i 1O min og sigt saucen, koges ned til en passende konsistens. Ved servering lun saucen op piskes med koldt smør smages til med salt og peber.
Asparges:
- Skræl asparges, knæk bunden af, kom olie og honning på en pande. Aspargesene ristes af ved svag varme de skal være sprøde, krydderes med salt og peber.
- Skræl de 3 asparges knæk bunden af, skrælles i tynde lange strimler og lægges i koldt vand.
- Ved servering, hæld vandet fra og vendes i lidt olivenolie.
Grønsagsruller:
- Pil bladene af spidskålen så der er mindst 6-8 stk. Blanceres 3-4 min i kogende vand med salt, kom bladene i koldt vand, dup dem med køkkenrulle.
- Rens grønsagerne skæres i fine tern. Skær bacon i fine tern ristes af i lidt olie på en pande.
- Kom grønsagerne på, ristes af, tages af varmen kom salt og peber på vendes med hakket mynthe.
- Læg fyldet på den brede side af kålbladet og rul det halvvejs sammen, fold siderne ind og rul bladet færdig bindes med purløg. Kom rullerne i et ildfast fad pensel dem med olie
- Ved servering sættes i ovnen ved 180 g i 10-15 min.
No Comments