Kold safransouffle med appelsin og passionsfrugt

Kold safransouffle med appelsin og passionsfrugt

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 5 stk stk. æg
  • 150 g eg sukker
  • 1 dl Bailey
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 tsk. safrantråde
  • 200 g hvid chokolade
  • 10 stk passionsfrugter.
  • 2 dl appelsinsaft
  • 3 dl hyldeblomst
  • 75 g sukker
  • mynthe
  • jordbær eller anden frugt til pynt

Sådan gør du

Souffle

  • Pisk æg og sukker til en luftig masse
  • Varm Bailey og safran op så trådene opløses.
  • Køl massen af.
  • Smelt chokoladen.
  • Pisk fløden.
  • Vend fløden med bailey.
  • Vendes i æggemassen.
  • Chokoladen vendes i til sidst.
  • Kom massen i portionsforme – sættes på køl .

Frugt

  • Kog appelsinsaft, hyldebloms og sukker sammen.
  • Afkøles .
  • Skær passionsfrugterne igennem.
  • Tag kødet ud og vend det i den kolde suppe.

Noter

April 2005
 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering