Fasan med rødkål, majroe og hybenportvinssauce
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk fasanbryst pr. person
- 3 spsk olie
- 1 stk citron – skallen
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 2 spsk timianblade
- 1 pk Bacon
Rødkål
- 1/2 stk rødkål
- 1/2 dl Gåsefedt
- 1 stk kanelstang
- 4 stk nelliker
- 2 stk laurbærblade
- 2 stk stjemeanis
- 2 dl Rødvin
- 1/2 dl Balsamico
- 2 dl Mørk fond
- 2 stk clementiner
- Salt — peber — sukker
Majroe
- 4 stk majroer
- 2 stk skalotteløg
- vand- salt
- 50 g smør
- 2 spsk hakket persille
Sauce
- 2 spsk tørret hyben
- 1 stk løg
- 1/2 dl Balsarnico
- 1 stk appelsin — saft
- 4 dl Brun fond
- 1 dl Portvin
- olie og smør
- salt peber
Sådan gør du
- Rens fasaneme — tør dem — rør olie sammen med citon, løg og timian — pensel fasanbrysterne — læg bacon over og sæt dem i en forvarmet ovn i 20 min. — hviler i 10 min.
- Skær brysteme fra. Ved serveringen lunes kødet i ovnen.
Rødkål:
- Snit kålen og brun den afi gåsefedt. Lad det simre i ca. 10 min. Tilsæt krydderrieme.
- Kom rødvin og balsamico på — lad det simre 10-15 min.
- Kom fonden på og lad kålen simre til væden er næsten væk.
- Pil clementinerne og del dem i både vendes i kålen og lunes.
- Smages til med salt — peber —sukker.
Majroer:
- Skræl majroerne og skær dem i både. Pil løgene og snit dem fint. Kommes i en gryde — dækkes med vand og koges møre.
- Hæld vandet fra — kom smør i og lad det simre i smørret.
- Lunes ved serveringen og vendes med hakket persille.
Sauce:
- Blød hybenskalleme ud i lunken vand — hæld vandet fra.
- Sauteres af i olie sammen med hakket løg.
- Tilsæt balsamico og appelsinsaft — koges ned.
- Kom fonden på — koges ned.
- Sigtes — koges ned med portvin.
- Ved serveringen piskes med smør og smages til med salt og peber.
No Comments