Chokoladetærte med hindbærskum

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chokoladetærte med hindbærskum

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 175 g blødt smør
  • 175 g sukker
  • 175 g mørk chokolade, smeltet
  • 175 g pekannødder, blendede
  • 2 tsk. Stødt kanel
  • 6 stk æg, delt i blomme og hvide

Hindbærskum

  • 150 g hindbær
  • 1 dl æggehvide
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniliesukker

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftigt.
  • Tilsæt æggeblommerne en ad gangen.
  • Rør chokolade, nødder og kanel i.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Vendes i dejen.
  • Kommes i en smurt springform der drysses med mel
  • Bages ved 180 grader i 35-40 min.

Hindbærskum.

  • Optø hindbær.
  • Rør hindbær, flormelis og vaniliesukker sammen.
  • Sigt væden fra – gemmes.
  • Pisk fløden.
  • Pisk æggehvider.
  • Vend bær, æggehvider og flødeskum sammen.

Noter

Marts 2006

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering