Soufflepandekager med ananas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soufflepandekager med ananas

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 4 stk æg
  • 100 g mel
  • 75 g sukker
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk citron
  • 3/4 dl Mælk
  • 75 g Smør

Kagecreme

  • 4 dl Mælk
  • 5 stk Æg
  • 75 g sukker
  • 1/2 stk vanillestang – marven
  • 50 g maizena
  • 75 g hakkede mandler
  • 1/4 dl Amaretto

Ananas

  • 1/2 – 1 stk ananas
  • 3 stk appelsiner
  • 4 stk passionsfrugt
  • 1/2 dl Vand
  • 100 g sukker
  • 1/2 stk vanillestang

Sådan gør du

  • Pisk æg, mel og sukker sammen. Riv skallen fra citron og appelsin – vendes i.
  • Pisk mælken i. Smeltet smør piskes i – det skal være varmt.
  • Lad dejen hvile 1/2 time. Bag pandekager – de må ikke være for tynde.
  • Kog mælken, halvdelen af sukkeret, vanillestang og marv op. Pisk æggeblommer og maizena sammen i en skål.
  • Hæld den kogende mælk over mens der piskes.
  • Hæld cremen tilbage i gryden og pisk over svag varme til cremen er jævn.
  • Cremen afkøles.
  • Hak mandler og rist dem af på en tør pande.
  • Pisk æggehvider og resten af sukkeret til det er marengs.
  • Vend mandler og amaretto i cremen.
  • Vend æggehviderne i til sidst.
  • Fold pandekagerne, så der bliver en trekant.
  • Kom cremen i lommerne.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200 0 i ca. 7-8 min.

Ananas:

  • Kog en lage af appelsinsaft, vanille, vand og sukker.
  • Afkøles.
  • Del passionsfrugterne, tag kødet ud og kom det i lagen.
  • Rens ananas og skær den i tern.
  • Ristes af på en tør pande.
  • Hæld lagen over ananas og lad det trække.

Noter

Januar 2005

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering