
Soufflepandekager med ananas
Antal: 6
Ingredienser
- 4 stk æg
- 100 g mel
- 75 g sukker
- 1 stk appelsin
- 1 stk citron
- 3/4 dl Mælk
- 75 g Smør
Kagecreme
- 4 dl Mælk
- 5 stk Æg
- 75 g sukker
- 1/2 stk vanillestang – marven
- 50 g maizena
- 75 g hakkede mandler
- 1/4 dl Amaretto
Ananas
- 1/2 – 1 stk ananas
- 3 stk appelsiner
- 4 stk passionsfrugt
- 1/2 dl Vand
- 100 g sukker
- 1/2 stk vanillestang
Sådan gør du
- Pisk æg, mel og sukker sammen. Riv skallen fra citron og appelsin – vendes i.
- Pisk mælken i. Smeltet smør piskes i – det skal være varmt.
- Lad dejen hvile 1/2 time. Bag pandekager – de må ikke være for tynde.
- Kog mælken, halvdelen af sukkeret, vanillestang og marv op. Pisk æggeblommer og maizena sammen i en skål.
- Hæld den kogende mælk over mens der piskes.
- Hæld cremen tilbage i gryden og pisk over svag varme til cremen er jævn.
- Cremen afkøles.
- Hak mandler og rist dem af på en tør pande.
- Pisk æggehvider og resten af sukkeret til det er marengs.
- Vend mandler og amaretto i cremen.
- Vend æggehviderne i til sidst.
- Fold pandekagerne, så der bliver en trekant.
- Kom cremen i lommerne.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 0 i ca. 7-8 min.
Ananas:
- Kog en lage af appelsinsaft, vanille, vand og sukker.
- Afkøles.
- Del passionsfrugterne, tag kødet ud og kom det i lagen.
- Rens ananas og skær den i tern.
- Ristes af på en tør pande.
- Hæld lagen over ananas og lad det trække.
Noter
Januar 2005
No Comments