
Kalvemedaljon med mandelkartofler, æble-løgsaute og kalvesky
Ingredienser
- 175 g kød pr. person
- Olie, salt og peber
- 2 skiver brød
- 1 stk citron skallen
- 1 dl hakket persille
- Olie
Saute:
- 3 stk pigeonæbler
- 2 stk løg
- 1 pk Babyspinat
- 1 dl Hyldeblomst
- 3 stk bagekartofler
- Olie
- 75 g mandler
- 75 g kartoffelchips
Sauce:
- 1 stk skalotteløg
- 1/2 pk Bacon
- 1 spsk rosmarinblade
- 1/2 dl Balsamico
- 1/2 l kalvefond
- 75 g smør
Sådan gør du
- Rens kødet — skæres ud i medaljoner.
- Brunes af— inden serveringen krydders med salt og — sættes i en forvarmet ovn ved200 grader i 8-10 minutter, hviler i 3-4 minutter
- Knæk brødet i små stykker — ristes af i olie til de er sprøde, tages af.
- Vend hakket persille og citronskal i.
- Pil løg — skæres i fine både — svitses af i olie uden at brune.
- Kom hyldeblomst på og lad det koge ind.
- Del æblerne — tag kernehus ud — skræl ikke æblerne.
- Skæres i både og steges i olie i kort tid.
- Vendes med løgene.
- Skyl spinat.
- Lige inden serveringen lunes løg og æbler — vend spinat i og smag til med salt og peber
- Skræl kartoflerne — Stik dem ud i seks lige runde forme.
- Steg dem under svag varme i olie til de er møre
- Tages af.
- Smut mandler og blend dem med chips — vend kartoflerne heri.
- Sættes i et ildfast fad og lunes i ovnen ved 200 grader i 6-8 min.
- Pil og hak løg — skær bacon i tern — ristes af i olie.
- Tilsæt rosmarin — kom balsamico på — koges ned.
- Kalvefond kommes på — koges ned til ca. 3,5dl. — sigtes.
- Inden serveringen piskes koldt smør i.
- Smages til med salt og peber
Noter
December 2007
No Comments