Kalvemedaljon med mandelkartofler, æble-løgsaute og kalvesky

SONY DSC

Kalvemedaljon med mandelkartofler, æble-løgsaute og kalvesky

Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 175 g kød pr. person
  • Olie, salt og peber
  • 2 skiver brød
  • 1 stk citron skallen
  • 1 dl hakket persille
  • Olie

Saute:

  • 3 stk pigeonæbler
  • 2 stk løg
  • 1 pk Babyspinat
  • 1 dl Hyldeblomst
  • 3 stk bagekartofler
  • Olie
  • 75 g mandler
  • 75 g kartoffelchips

Sauce:

  • 1 stk skalotteløg
  • 1/2 pk Bacon
  • 1 spsk rosmarinblade
  • 1/2 dl Balsamico
  • 1/2 l kalvefond
  • 75 g smør

Sådan gør du

  • Rens kødet — skæres ud i medaljoner.
  • Brunes af— inden serveringen krydders med salt og — sættes i en forvarmet ovn ved200 grader i 8-10 minutter, hviler i 3-4 minutter
  • Knæk brødet i små stykker — ristes af i olie til de er sprøde,  tages af.
  • Vend hakket persille og citronskal i.
  • Pil løg — skæres i fine både — svitses af i olie uden at brune.
  • Kom hyldeblomst på og lad det koge ind.
  • Del æblerne — tag kernehus ud — skræl ikke æblerne.
  • Skæres i både og steges i olie i kort tid.
  • Vendes med løgene.
  • Skyl spinat.
  • Lige inden serveringen lunes løg og æbler — vend spinat i og smag til med salt og peber
  • Skræl kartoflerne — Stik dem ud i seks lige runde forme.
  • Steg dem under svag varme i olie til de er møre
  • Tages af.
  • Smut mandler og blend dem med chips — vend kartoflerne heri.
  • Sættes i et ildfast fad og lunes i ovnen ved 200 grader i 6-8 min.
  • Pil og hak løg — skær bacon i tern — ristes af i olie.
  • Tilsæt rosmarin — kom balsamico på — koges ned.
  • Kalvefond kommes på — koges ned til ca. 3,5dl. — sigtes.
  • Inden serveringen piskes koldt smør i.
  • Smages til med salt og peber

Noter

December 2007

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering