Bagte æbler med nøddebund, basilikumis og æblesauce
Antal: 6
Ingredienser
- 6 stk æbler
- 2 spsk Revet ingefær
- Honning til stegning
- 75 g sukker
Æblesauce:
- Æblerester
- 5 dl æblejuice
- 300 g sukker
- I tsk vanillesukker
Nøddebund:
- 100 g flormelis
- 150 g hasselnøddeflager
- 1 dl æggehvide
- 100 g smør
Is
- 4 dl piskefløde
- 100 g sukker
- 4 stk æggeblommer
- 1/4 bdt Basilikum
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer og sukker sammen. Pisk fløden og vend den i æggemassen. Pluk blade af
- basilikum og blend dem inden de vendes i isen. Stilles på frost. Kugles op inden servering.
Nøddebund:
- Rør flormelis, hasselnødder og æggehvider sammen. Smelt smørret og rør det i massen.Smør dejen ud i 12 runde forme. Bages ved 150 gr. 115-20 min. Til de er gyldne.
Æbler:
- Skræl æbler og skær top og bund af. Del dem på tværs og fjern kæmehus med en kniv. Husk at gemme æbleresteme. Kom honning og sukker på en pande med revet ingefær, brunes og lægges på på en bageplade som sættes i ovnen ved 200 gr. i ca 10 min.
- Æblerne må ikke bages for længe
Æblesauce:
- Kom æbleresteme i en gryde med resten af ingredienserne. Koges ned til sirup og sigtes
Noter
November 2008
No Comments