Chokolade med estragon, granatæble og appelsinpuré
Antal: 6
Ingredienser
Chokolade
- 1 dl æggeblommer
- 50 g flormelis
- 175 g mørk chokolade
- 1 1/4 dl æggehvide
- 25 g flormelis
- 1/4 bdt estragon
- gem større blade til pynt
Chokolade vifte
- chokolade vifte
- 125 gr mørk chokolade
Granatæble
- 1 stk granatæble – kerner
- appelsinskal
- 1 stk appelsin
- 1/2 dl vand
- 50 g melis
Appelsin pure
- 2 dl appelsin saft
- 1/2 dl sukker
- 2 gr agar agar
Sådan gør du
- Skær granatæble igennem og tag kernerne ud, smelt mørk chokolade.
- Pisk æggeblommer med flormelis til en tyk æggemasse, pisk æggehvider med flormelis
- Tag store blade fra estragon, vend dem i lidt pisket æggehvide og sukker, lægges
- på bagepapir, hak resten af estragon bladene fint.
- Pisk den lune chokolade i æggemassen, tilsæt halvdelen af æggehvidemassen mens der piskes.
- Hæld chokolademassen op i resten af æggehviderne og vendes med esdragon.
- Kom halvdelen af granatæblerne i bunden af portionsformene, fordel chokoladen i, sættes på køl / frost
Appelsinskal
- Appelsinen strimles med en kartoffelskræller i så mange strimler som muligt. Skæres i tynde strimler
- Kog vand og sukker op, kog strimlerne i ca 6-8 minutter, tages op .
- Strimlerne tørres i ovnen i ca 1/2 time ved 100 grader
Vifte
- Smelt chokoladen over vandbad, lav 8 stk cirkler med en teske på bagepapir med stort mellemrum, form viften med pegefinger ved at trække chokoladen ud nede fra en 4 – 5 gange, løft vifterne af bagepapiret og kom dem over på et nyt
Appelsinen pure
- Kog appelsinsaft og sukker op så sukkeret er smeltet hæld agar agar i mens der røres i ca 1 minut.
- Hæld væsken op i en skål og sættes på køl i ca 2 timer. Ved servering blendes til en pure.
No Comments