Bagte rabarber med appelsin chokolade is og ristede nødder

Bagte rabarber med appelsin chokolade is og ristede nødder

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 4 stk appelsin
  • 1/2 tsk vaniljepulver

Nødder

  • 3 spsk sukker
  • 20 g smør
  • 75 g pekan nødder

Is

  • 100 g mørk chokolade med orange smag
  • 75 g mørk chokolade
  • 4 stk æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 1/2 stk æggehvide

Sådan gør du

Is

  • Smelt de 2 slags chokolade over vandbad, pisk æggeblommer og sukker lyst, pisk fløden let og vend den i æggemassen. Vend den smeltede chokolade i lidt af gangen.
  • Pisk æggehviderne helt stive og fold dem i. Kom isen i portionsforme og sættes på frosth

Rabarber

  • Vask rabarber og skær dem ud i 5-6 lange stykker, lægges i et ildfast fad.
  • Skræl appelsinskal af med et juliennejern, sættes til side til pynt.
  • Pres appelsinerne, pisk sukker og vaniljepulver sammen, hældes over rabarberne og sættes
  • i ovnen ved 150 g i ca 15 min. til de er møre, tages ud og afkøles

Nødder

  • Smelt sukkeret på panden og rør smøret i når det er lysebrunt, vend nødderne i.
  • Kom blandingen ud på bagepapir og køles af.
  • Hak nøddeblandingen og vend appelsinskal i
  • Pynt med skovsyre

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering