
Bagte rabarber med appelsin chokolade is og ristede nødder
Antal: 6
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 100 g sukker
- 4 stk appelsin
- 1/2 tsk vaniljepulver
Nødder
- 3 spsk sukker
- 20 g smør
- 75 g pekan nødder
Is
- 100 g mørk chokolade med orange smag
- 75 g mørk chokolade
- 4 stk æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 1/2 stk æggehvide
Sådan gør du
Is
- Smelt de 2 slags chokolade over vandbad, pisk æggeblommer og sukker lyst, pisk fløden let og vend den i æggemassen. Vend den smeltede chokolade i lidt af gangen.
- Pisk æggehviderne helt stive og fold dem i. Kom isen i portionsforme og sættes på frosth
Rabarber
- Vask rabarber og skær dem ud i 5-6 lange stykker, lægges i et ildfast fad.
- Skræl appelsinskal af med et juliennejern, sættes til side til pynt.
- Pres appelsinerne, pisk sukker og vaniljepulver sammen, hældes over rabarberne og sættes
- i ovnen ved 150 g i ca 15 min. til de er møre, tages ud og afkøles
Nødder
- Smelt sukkeret på panden og rør smøret i når det er lysebrunt, vend nødderne i.
- Kom blandingen ud på bagepapir og køles af.
- Hak nøddeblandingen og vend appelsinskal i
- Pynt med skovsyre
No Comments