Blomme- marcipankage med amaretto creme
Antal: 6
Ingredienser
- 175 g marcipan
- 175 g sukker
- 175 g smør
- 3 stk æg
- 125 g hvedemel
- 1 spsk Amaretto
- 10 stk små blommer
- portionsforme og smør
Creme
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1/2 bdt mynte eller citronmelisse
- 1 spsk Amaretto
- æggehvide
- sukker til at vende blade i
- 75 g sukker
- 1 dl vand
- 1 stk vaniliestang – kornene
Sådan gør du
- Marcipan og sukker blendes godt, tilsæt smør i små tern af nogle gange, kom æggene i et af gangen, vend sigtet mel i og smag til med Amaretto.
- Smr portionsforme og fordel dejen. Vask blommer de skæres i både, stik 4 både ned i hver portion dej.
- Bages ved 180 g i ca 25-30 min, afkøles.
- Kom resten af blommerne i en gryde koges ned med vand, sukker & vaniljekorn, kog blommerne til de bliver grødet, sigt dem og kog væsken ned til det bliver sirup.
Creme.
- Piskefløden piskes let og smages til med amaretto, pluk nogle blade fra urterne, rør æggehvider let, vend bladene i, lad dem dryppe af, vendes i sukker, kommes på bagepapir og lad dem tørre i ovnen ved 100 grader til de er sprøde. Hak resten af urterne fint vendes i cremen.
No Comments