Blomme- marcipankage med amaretto creme

Blomme- marcipankage med amaretto creme

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 175 g marcipan
  • 175 g sukker
  • 175 g smør
  • 3 stk æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 spsk Amaretto
  • 10 stk små blommer
  • portionsforme og smør

Creme

  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 bdt mynte eller citronmelisse
  • 1 spsk Amaretto
  • æggehvide
  • sukker til at vende blade i
  • 75 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 stk vaniliestang – kornene

Sådan gør du

  • Marcipan og sukker blendes godt, tilsæt smør i små tern af nogle gange, kom æggene i et af gangen, vend sigtet mel i og smag til med Amaretto.
  • Smr portionsforme og fordel dejen. Vask blommer de skæres i både, stik 4 både ned i hver portion dej.
  • Bages ved 180 g i ca 25-30 min, afkøles.
  • Kom resten af blommerne i en gryde koges ned med vand, sukker & vaniljekorn, kog blommerne til de bliver grødet, sigt dem og kog væsken ned til det bliver sirup.

Creme.

  • Piskefløden piskes let og smages til med amaretto, pluk nogle blade fra urterne, rør æggehvider let, vend bladene i, lad dem dryppe af, vendes i sukker, kommes på bagepapir og lad dem tørre i ovnen ved 100 grader til de er sprøde. Hak resten af urterne fint vendes i cremen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering