Brøndkarse / kørvel suppe med saute af kammuslinger, kantareller og kartoffelchips
Antal: 6
Ingredienser
Suppe
- 2 stk bagekartofler
- 1 stk persillerod
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk olie 1 stk bagekartoffel
- 2 spsk hvid balsamico olie groft salt
- 7 dl hønsefond
- 3 dl piskefløde
- 1 bdt kørvel /brøndkarse
- salt peber
Kammuslinger
- 2 stk kammuslinger pr person
- 300 g kantareller
- olie, salt og peber
Chips
- 1 stk bagekartoffel
- olie og groft salt
Sådan gør du
- Skræl kartofler, persillerod, løg og hvidløg, skæres i små tern sauteres af i olie uden at brune, tilsæt balsamico og hønsefond, koges møre tilsæt piskefløde koges op og blendes til den er glat og sigtes, hvis suppen virker tyk tilsættes fond
- Rens og skyl brøndkarse / kørvel og afdryppes.
- Inden servering, koges suppen op og blendes med brøndkarse/kørvel smages til med salt og peber.
Kammuslinger
- Rens kammuslinger og tørres i køkkenrulle, skæres i tykke skiver. 3 skiver pr stk.
- Børst kantareller og plukkes
- Svits kammuslinger af i olie krydderes med salt og peber.
- Svits kantareller af i olie ved hård varme, krydderes med salt og peber, vendes sammen med kammuslinger hæld evt væde fra.
- Lunes inden servering i ovn ved 150g i ca 3-4 min.
Chips
- Skræl kartofler, skæres igennem på langs og skæres i meget tynde skiver.
- Varm olien op friter skiverne i olien lidt af gangen til de er gyldne, kommes op på køkkenrulle, drysses med groft salt.
No Comments