
Dyremignon med æblesauce og svampe
Antal: 6
Ingredienser
- 150 g dyrefilet pr.person
- olie, salt og peber salt og peber 2 stk. ch.løg
Sauce
- 2 stk skalotteløg
- 2 stk syrlige æbler
- 1 stk knust allehånde
- 3 dl hønsefond
- 1/2 dl æbleeddike
- 50 g smør
Svampe
- 300 g blandede svampe
- 2 stk skalotteløg
- olie, salt og peber
- 1 dl rødvinsfond
- 1/4 dl Balsamico
Tilbehør
- 3 stk bagekartofler
- 1 bdt forårsløg
- andefedt
Sådan gør du
- Rens kødet for sener.
- Skæres i portionsstykker. Ristes af i olie. Krydres med salt og peber.
- Ved serveringen sættes de i ovnen ved 200 grader i 8-10 min – hviler i 15 min.
Sauce:
- Rens æbler og løg. Skæres i tern.
- Sauteres af i olie. Tilsæt allehånde og eddike. Koges ned.
- Tilsæt fonden – koges ned.
- Blendes og sigtes.
- Inden serveringen smages til med salt og peber.
- Piskes med smør.
Svampe
- Rens svampe og pil løgene.
- Rist svampe og løg af i olie.
- Tilsæt Balsamico og fond.
- Koges sammen og smages til med salt og peber.
Tilbehør
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
- Ristes af i fedt.
- Snit løgene og skyl dem.
- Tilsættes.
- Lige inden serveringen smages til med salt og peber.
Noter
Oktober 2005
No Comments