Dyremignon med æblesauce og svampe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dyremignon med æblesauce og svampe

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 150 g dyrefilet pr.person
  • olie, salt og peber salt og peber 2 stk. ch.løg

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 2 stk syrlige æbler
  • 1 stk knust allehånde
  • 3 dl hønsefond
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 50 g smør

Svampe

  • 300 g blandede svampe
  • 2 stk skalotteløg
  • olie, salt og peber
  • 1 dl rødvinsfond
  • 1/4 dl Balsamico

Tilbehør

  • 3 stk bagekartofler
  • 1 bdt forårsløg
  • andefedt

Sådan gør du

  • Rens kødet for sener.
  • Skæres i portionsstykker. Ristes af i olie. Krydres med salt og peber.
  • Ved serveringen sættes de i ovnen ved 200 grader i 8-10 min – hviler i 15 min.

Sauce:

  • Rens æbler og løg. Skæres i tern.
  • Sauteres af i olie. Tilsæt allehånde og eddike. Koges ned.
  • Tilsæt fonden – koges ned.
  • Blendes og sigtes.
  • Inden serveringen smages til med salt og peber.
  • Piskes med smør.

Svampe

  • Rens svampe og pil løgene.
  • Rist svampe og løg af i olie.
  • Tilsæt Balsamico og fond.
  • Koges sammen og smages til med salt og peber.

Tilbehør

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
  • Ristes af i fedt.
  • Snit løgene og skyl dem.
  • Tilsættes.
  • Lige inden serveringen smages til med salt og peber.

Noter

Oktober 2005

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering