
Blommekompot med chokolademousse og sprøde kokoskager
Antal: 6
Ingredienser
- 10 stk blommer
- 200 g sukker
- 1 stk vanilie
- 1/4 l tomatjuice
- 1 stk appelsin – saften
- 1 stk lime – saften
- 2 spsk vand
Kage
- 1 stk æg
- 125 g sukker
- 125 g kokosmel
Mousse
- 100 g chokolade
- 100 g blød nougat
- 1 spsk tørret kaffe
- appelsin – skallen
- 4 stk æggeblommer
- 100 g sukker
- 3 dl. piskefløde
- Mynthe til pynt
Sådan gør du
Blommer:
- Skær blommerne igennem og tag stenene ud.
- Kommes i et ildfast fad.
- Sukkeret kommes i en gryde med saft fra lime, appelsin, vand og juice.
- Varmes op.
- Hældes over blommerne.
- Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud – lægges ved.
- Sættes i ovnen ved 180 grader til blommerne er møre.
Kage:
- Pisk æg og sukker sammen.
- Pisk melet i til dejen er jævn.
- Bages som små kager ved 180 grader i ca 8-10 minutter til de er sprøde.
Mousse:
- Smelt chokolade, nougat og kaffe over vandbad – afkøles lidt
- Pisk æggeblommer og sukker sammen.
- Pisk fløden stiv.
- Vendes med æggemassen.
- Vend chokoladen i til sidst.
- Sættes på køl.
Noter
Marts 2005
No Comments