Blommekompot med chokolademousse og sprøde kokoskager

Blommekompot med chokolademousse og sprøde kokoskager

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 10 stk blommer
  • 200 g sukker
  • 1 stk vanilie
  • 1/4 l tomatjuice
  • 1 stk appelsin – saften
  • 1 stk lime – saften
  • 2 spsk vand

Kage

  • 1 stk æg
  • 125 g sukker
  • 125 g kokosmel

Mousse

  • 100 g chokolade
  • 100 g blød nougat
  • 1 spsk tørret kaffe
  • appelsin – skallen
  • 4 stk æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 3 dl. piskefløde
  • Mynthe til pynt

Sådan gør du

Blommer:

  • Skær blommerne igennem og tag stenene ud.
  • Kommes i et ildfast fad.
  • Sukkeret kommes i en gryde med saft fra lime, appelsin, vand og juice.
  • Varmes op.
  • Hældes over blommerne.
  • Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud – lægges ved.
  • Sættes i ovnen ved 180 grader til blommerne er møre.

Kage:

  • Pisk æg og sukker sammen.
  • Pisk melet i til dejen er jævn.
  • Bages som små kager ved 180 grader i ca 8-10 minutter til de er sprøde.

Mousse:

  • Smelt chokolade, nougat og kaffe over vandbad – afkøles lidt
  • Pisk æggeblommer og sukker sammen.
  • Pisk fløden stiv.
  • Vendes med æggemassen.
  • Vend chokoladen i til sidst.
  • Sættes på køl.

Noter

Marts 2005

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering