Nøddepaneret svinekrone med indbagt mørbrad, citrussky og løgkompot
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk svinekrone
- 50 g hasselnødder
- 50 g sorte oliven
- Salt – peber
- Æggehvide
- 1 stk mørbradbøf pr. person ca. 75-100g
- 1 pk Babyspinat
- 1 stk Bresaola pr. person
- 50 g reven Parmesan
Løgkompot
- 6 stk salatløg
- 75 g smør
- 1 dl piskefløde
- salt og peber
Sauce
- 3 stk skalotteløg
- 1 stk appelsin
- 1 stk citron
- 4 dl Mørk fond
- 75 g smør
- Olie – salt og peber
Sådan gør du
- Brun svinekronen af i olie – lad den blive kold.
- Hak hasselnødder og oliven – blandes.
- Kødet krydres med salt og peber.
- Vendes i æggehvide, oliven og hasselnødder.
- Sættes i ovnen ved 200 grader i 15-20 min.
- Hviler i 10 min.
- Ved serveringen skæres svinekronen i koteletter.
Mørbrad
- Rens kødet – skæres i små bøffer.
- Brunes af i olie.
- Krydres med salt og peber.
- Skyl babyspinat i varmt vand.
- Tryk væden af. Vend spinat med salt, peber og Parmesan.
- Læg spinat på kødet – kom Bresaola over.
- Sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Hviler i 5 min.
Løg:
- Rens løgene og snit dem i meget tynde skiver. Dampes i smør under låg i ca. 10 min.
- Tilsæt piskefløde og kog løgene møre. Passeres igennem en sigte.
- Lunes inden serveringen og smages til med salt og peber.
Sauce:
- Pil løg og hak dem fint – sauteres af i olie.
- Kom citron og appelsinsaft på – koges ned med fonden til ca. halvdelen – sigtes.
- Inden serveringen koges saucen ned med pisket koldt smør og smages til med salt og peber.
Noter
Februar 2006
No Comments