Bagt skærissing med tomatsmør, tomatkompot og fennikelsky

Bagt skærissing med tomatsmør, tomatkompot og fennikelsky.

Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 1 stk filet pr person
  • 75 gr smør
  • 2 stk tomater
  • 1 spsk rasp
  • salt og peber

Sky

  • 1/2 stk fennikel
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 spsk timianblade
  • 1/2 dl hvid balsamico
  • 5 dl hønseboullion
  • 50 g smør
  • salt og peber

Tomatkompot

  • 5 stk tomater
  • 1 stk persillerod
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk løg
  • 1/2 spsk timianblade
  • 3/4 dl hvid balsamico
  • salt og peber
  • sukker

Sådan gør du

  • Rens fileten, læg den sammen krydderes med salt og peber, smør et ildfast fad med olie og kom fisken i.
  • Blancher tomaterne i 30 sekunder, Fjern skind og kerner fra tomater og hak dem meget fint, mases i smørret med en gaffel sammen med rasp, fordel smørret på fisken.
  • Sættes på køl, ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i 8- 10 min.

Tomatkompot

  • Skyl tomaterne, fjern kernerne og skær kødet i tern.
  • Skræl persillerod og pil løgene, skæres i tern, sauteres af i olie med timianblade
  • Tilsæt balsamico, kom tomaterne i og lad det simre 5-6 min.
  • Smages til med salt, peber og sukker, lunes ved servering.

Sky

  • Rens fennikel, skæres i tern, pil løgene og snittes, sauteres af i olie uden at brune.
  • Tilsæt balsamico koges væk, kom boullion på og lad det simre til halvdelen, sigt skyen, koges lidt ned.
  • Ved servering lunes og piskes med koldt smør.

Noter

September 2021

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering