
Bagt skærissing med tomatsmør, tomatkompot og fennikelsky.
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk filet pr person
- 75 gr smør
- 2 stk tomater
- 1 spsk rasp
- salt og peber
Sky
- 1/2 stk fennikel
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 spsk timianblade
- 1/2 dl hvid balsamico
- 5 dl hønseboullion
- 50 g smør
- salt og peber
Tomatkompot
- 5 stk tomater
- 1 stk persillerod
- 2 fed hvidløg
- 2 stk løg
- 1/2 spsk timianblade
- 3/4 dl hvid balsamico
- salt og peber
- sukker
Sådan gør du
- Rens fileten, læg den sammen krydderes med salt og peber, smør et ildfast fad med olie og kom fisken i.
- Blancher tomaterne i 30 sekunder, Fjern skind og kerner fra tomater og hak dem meget fint, mases i smørret med en gaffel sammen med rasp, fordel smørret på fisken.
- Sættes på køl, ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i 8- 10 min.
Tomatkompot
- Skyl tomaterne, fjern kernerne og skær kødet i tern.
- Skræl persillerod og pil løgene, skæres i tern, sauteres af i olie med timianblade
- Tilsæt balsamico, kom tomaterne i og lad det simre 5-6 min.
- Smages til med salt, peber og sukker, lunes ved servering.
Sky
- Rens fennikel, skæres i tern, pil løgene og snittes, sauteres af i olie uden at brune.
- Tilsæt balsamico koges væk, kom boullion på og lad det simre til halvdelen, sigt skyen, koges lidt ned.
- Ved servering lunes og piskes med koldt smør.
Noter
September 2021
No Comments