Perlehønebryst med svampe, grønsags frikassé og estragoncreme.

Perlehønebryst med svampe, grønsags frikassé og estragoncreme.

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 1 stk perlehønebryst pr person
  • 200 g blandede svampe
  • 1 stk æble
  • 1 stk skalotteløg
  • 2 tsk dijonsennep
  • 150 g flødeost
  • 2 spsk estragonblade – hakket
  • salt peber og olie

Frikasse

  • 250 g blandede svampe
  • 4 stk forårsløg
  • 2 stk majs
  • 1/4 stk spidskål
  • 1/2 dl honning
  • olie salt og peber

Creme

  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk gulerod
  • 1 spsk syltet estragon
  • 1/2 dl balsamico
  • 4 dl hønseboullion
  • 2 dl piskefløde
  • olie salt og peber
  • 2 spsk estragonblade – hakket

Sådan gør du

Perlehøne

  • Rens vingebenet skær en lomme i kødet.
  • Rens svampe og skær dem i tem, pil løg og snittes fint, vask æble og skær kødet i fine tern. Rist svampe, løg og æble af i olie krydderes med salt og peber, afkøles.
  • Rør flødeosten med sennep vendes med svampe og hakket estragon, fyld massen i lommen på perlehønen, kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i 10-12 min.

Frikassé

  • Rens svampe og del dem i passende stykker, rens majs og skær kernerne af, rist svampe, majs og forårsløg af i olie og honning.
  • Ved servering lunes og vendes med fint snittet spidskål, salt og peber.

Creme

  • Rens grønsagerne og skæres i tern, sauteres af i olie kom syltet estragon og balsamico på koges væk, tilsæt hønsebouillon, lad det simre i 10 min,
  • Kom piskefløde på koges lidt ned sigt saucen .Koges ned til det har en passende konsistens.
  • Ved servering lun saucen smag til med salt, peber og hakket estragon.

Noter

September 2021

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering