Perlehønebryst med svampe, grønsags frikassé og estragoncreme.
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk perlehønebryst pr person
- 200 g blandede svampe
- 1 stk æble
- 1 stk skalotteløg
- 2 tsk dijonsennep
- 150 g flødeost
- 2 spsk estragonblade – hakket
- salt peber og olie
Frikasse
- 250 g blandede svampe
- 4 stk forårsløg
- 2 stk majs
- 1/4 stk spidskål
- 1/2 dl honning
- olie salt og peber
Creme
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk gulerod
- 1 spsk syltet estragon
- 1/2 dl balsamico
- 4 dl hønseboullion
- 2 dl piskefløde
- olie salt og peber
- 2 spsk estragonblade – hakket
Sådan gør du
Perlehøne
- Rens vingebenet skær en lomme i kødet.
- Rens svampe og skær dem i tem, pil løg og snittes fint, vask æble og skær kødet i fine tern. Rist svampe, løg og æble af i olie krydderes med salt og peber, afkøles.
- Rør flødeosten med sennep vendes med svampe og hakket estragon, fyld massen i lommen på perlehønen, kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i 10-12 min.
Frikassé
- Rens svampe og del dem i passende stykker, rens majs og skær kernerne af, rist svampe, majs og forårsløg af i olie og honning.
- Ved servering lunes og vendes med fint snittet spidskål, salt og peber.
Creme
- Rens grønsagerne og skæres i tern, sauteres af i olie kom syltet estragon og balsamico på koges væk, tilsæt hønsebouillon, lad det simre i 10 min,
- Kom piskefløde på koges lidt ned sigt saucen .Koges ned til det har en passende konsistens.
- Ved servering lun saucen smag til med salt, peber og hakket estragon.
Noter
September 2021
No Comments