
Bagt pære med kaffeparfait og chokoladesauce
Antal: 6
Ingredienser
Pære
- 1 stk pære per person
- 3/4 dl honning
- 40 g smør
- 1 stk lime saften
Parfait
- 3 blade husblas
- 1 dl Neskaffe
- 1 pk mascarpone 250g
- 1 dl Baileys
- 4 stk æggeblommer
- 100 g sukker
- 2 1/2 dl piskefløde
Chokoladesauce
- 150 g mørk chokolade
- 1 dl appelsin saft
- 1 1/2 dl piskefløde
- 50 g sukker
Sådan gør du
Pære
- Smelt honning, smør og lime saft sammen. Skræl pære, skær bunden af, vendes i siruppen, lægges i et ildfast fast, resten af siruppen kommes over og kommes i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-40 min. Pærerne vendes et par gange under bagning, sirup fra bunden af fadet hældes over de vendte pærer med en ske
Parfait
- Læg husblas i blød i kold vand.
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt, pisk fløde, rør mascarpone med baileys, lav 1 dl stærk kaffe i en gryde, pres vand fra husblas og smelt den i den varme kaffe, afkøles lidt.
- Vend kaffe og mascarpone sammen, vend æggemassen i og vend derefter forsigtigt den piskede fløde i, kommes op i portions forme og sættes på frost.
Sauce
- Kog appelsinsaft og fløde op med sukker, pisk chokoladen i under svag varme til det har en passende konsistens, lunes evt. ved servering.
Noter
November 2021
No Comments