Bagt pære med kaffeparfait og chokoladesauce

Bagt pære med kaffeparfait og chokoladesauce

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Pære

  • 1 stk pære per person
  • 3/4 dl honning
  • 40 g smør
  • 1 stk lime saften

Parfait

  • 3 blade husblas
  • 1 dl Neskaffe
  • 1 pk mascarpone 250g
  • 1 dl Baileys
  • 4 stk æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 2 1/2 dl piskefløde

Chokoladesauce

  • 150 g mørk chokolade
  • 1 dl appelsin saft
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 50 g sukker

Sådan gør du

Pære

  • Smelt honning, smør og lime saft sammen. Skræl pære, skær bunden af, vendes i siruppen, lægges i et ildfast fast, resten af siruppen kommes over og kommes i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-40 min. Pærerne vendes et par gange under bagning, sirup fra bunden af fadet hældes over de vendte pærer med en ske

Parfait

  • Læg husblas i blød i kold vand.
  • Pisk æggeblommer og sukker luftigt, pisk fløde, rør mascarpone med baileys, lav 1 dl stærk kaffe i en gryde, pres vand fra husblas og smelt den i den varme kaffe, afkøles lidt.
  • Vend kaffe og mascarpone sammen, vend æggemassen i og vend derefter forsigtigt den piskede fløde i, kommes op i portions forme og sættes på frost.

Sauce

  • Kog appelsinsaft og fløde op med sukker, pisk chokoladen i under svag varme til det har en passende konsistens, lunes evt. ved servering.

Noter

November 2021

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering