Aspargesmousse med stenbiderrogn og marineret asparges

Aspargesmousse med stenbiderrogn og marineret asparges

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 12 stk grønne asparges
  • 1/4 bdt persille
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 1/2 dl hvidvin
  • 1 dl hønsefond
  • 4 dl piskefløde
  • 5 blade husblas
  • salt og peber
  • 6 stk grønne asparges
  • 3/4 dl olivenolie
  • salt og peber
  • 50 g rogn pr person
  • vand og salt
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 2 stk lime saft og skal
  • salt, peber og sukker

Sådan gør du

Mousse

  • Knæk det nederste af asparges og skær dem i grove stykker. Pluk persille og skyl det, tørres i køkkenrulle.
  • Læg husblas i blød i koldt vand, pil løg og hvidløg snit det fint sauteres afi olie tilsæt hvidvin og reducer det, kom hønsefond og fløde på og koges godt igennem, kom asparges ved og koges til de er møre. Blendes med persille og sigtes, smelt husplas i lidt af asparges moussen og vendes i. Kom det op i portionsforme og sættes på køl.

Rogn

  • Kom rogn i vand og salt lad det trække en halv time, piskes og træk hinderne af kom det op i en sigte så alt vandet løber fra, smages til med salt og peber.

Asparges

  • Knæk det nederste af aspargesene og skralles i strimler med en tyndskræller, læg dem i koldt vand.
  • Pisk olie, salt, peber og lime saft sammen, ved servering vendes aspargesene i lagen.
  • Pisk fløde sammen med lime saft og skal, smages til med salt, peber og sukker.

Noter

Marts 2018

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering