Braiseret lammeculotte med rødløg og kartoffelroulade
Antal: 6
Ingredienser
Lam
- 200 g lam pr person
- olie-salt og peber
- 2 stk gulerod
- 2 stk løg
- 1 stk persillerod
- 4 fed hvidløg
- 1 dl balsamico
- 7 dl hønsefond
- 2 kviste rosmarin
- 100 g smør
Løg
- 700 gr små rødløg
- 1/2 l æblejuice
- 2 dl vand
- 1 dl æbleeddike
- 150 g brun farin
- 1 spsk hakket rosmarin
- salt og peber
Roulade
- 4 stk bagekartofler ca 1 kg
- 2 stk æg
- salt og peber
- 400 g kartofler
- 1 dl olivenolie
- 1/2 bdt basilikum
- 40 g parmesan
- 40 g pinjekerner
- salt og peber
- ærtespirer til pynt
Sådan gør du
Lam
- Rens alle grønsagerne og skær dem i tern, ristes af i olie kom det op i en bradepande.
- Rens kødet, snit fedtet og brunes af på en pande, krydres med salt og peber lægges på grønsagerne, kom rosmarin, balsamico og hønsefond på, sættes i en forvarmet ovn ved 180g i 40-45 min tages ud pak kødet ind i stanniol og lad det hvile i 20 min.
- Kom væde og grønsagerne op i en skål blend det og sigtes, kog det ned til det har en sauce konsistens, ved servering piskes med smør smages til med salt og peber.
Løg
- Kog ingredienserne sammen til rødløgene, pil rødløgene og kom dem i lagen lad dem simre stille i ca 20-30 min til de er sprøde, tages op og skær dem i kvarte stykker, lunes ved servering.
Roulade.
- Skræl bagekartoflerne og snit dem groft på et rivejern, pisk æggene sammen og vend det i de revne kartofler krydderes med salt og peber.
- Kom massen på en bageplade med bagepapir og pres det ud til kanterne, sættes i en forvarmet ovn ved 200g i ca 30-35 min og vend det rundt på et andet stykke bagepapir.
- Blend olie, basilikum, parmesan og pinjekerner sammen.
- Skræl kartoflerne, skæres i grove tern koges møre i vand, hæld vandet fra. Moses med pesto og evt lidt olie da det skal være en lind masse, smages til med salt og peber.
- Smøres på den bagte bund rulles som en roulade, lunes ved servering i skiver.
Noter
marts 2018
No Comments