Braiseret lammeculotte med rødløg og kartoffelroulade

Braiseret lammeculotte med rødløg og kartoffelroulade

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Lam

  • 200 g lam pr person
  • olie-salt og peber
  • 2 stk gulerod
  • 2 stk løg
  • 1 stk persillerod
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dl balsamico
  • 7 dl hønsefond
  • 2 kviste rosmarin
  • 100 g smør

Løg

  • 700 gr små rødløg
  • 1/2 l æblejuice
  • 2 dl vand
  • 1 dl æbleeddike
  • 150 g brun farin
  • 1 spsk hakket rosmarin
  • salt og peber

Roulade

  • 4 stk bagekartofler ca 1 kg
  • 2 stk æg
  • salt og peber
  • 400 g kartofler
  • 1 dl olivenolie
  • 1/2 bdt basilikum
  • 40 g parmesan
  • 40 g pinjekerner
  • salt og peber
  • ærtespirer til pynt

Sådan gør du

Lam

  • Rens alle grønsagerne og skær dem i tern, ristes af i olie kom det op i en bradepande.
  • Rens kødet, snit fedtet og brunes af på en pande, krydres med salt og peber lægges på grønsagerne, kom rosmarin, balsamico og hønsefond på, sættes i en forvarmet ovn ved 180g i 40-45 min tages ud pak kødet ind i stanniol og lad det hvile i 20 min.
  • Kom væde og grønsagerne op i en skål blend det og sigtes, kog det ned til det har en sauce konsistens, ved servering piskes med smør smages til med salt og peber.

Løg

  • Kog ingredienserne sammen til rødløgene, pil rødløgene og kom dem i lagen lad dem simre stille i ca 20-30 min til de er sprøde, tages op og skær dem i kvarte stykker, lunes ved servering.

Roulade.

  • Skræl bagekartoflerne og snit dem groft på et rivejern, pisk æggene sammen og vend det i de revne kartofler krydderes med salt og peber.
  • Kom massen på en bageplade med bagepapir og pres det ud til kanterne, sættes i en forvarmet ovn ved 200g i ca 30-35 min og vend det rundt på et andet stykke bagepapir.
  • Blend olie, basilikum, parmesan og pinjekerner sammen.
  • Skræl kartoflerne, skæres i grove tern koges møre i vand, hæld vandet fra. Moses med pesto og evt lidt olie da det skal være en lind masse, smages til med salt og peber.
  • Smøres på den bagte bund rulles som en roulade, lunes ved servering i skiver.

Noter

marts 2018

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering