Jordbærsuppe med jordbær-basilikum is og sprød kiks
Antal: 6
Ingredienser
- 200 g jordbær
- 8 blade basilikum
- 1 dl æggeblomme
- 1/2 dl flormelis
- 2 dl piskefløde
Sprød kiks
- 50 g corn flakes
- 50 g hasselnødder
- 100 g hvid chokolade
- 30 g smeltet smør
Suppe
- 400 g jordbær
- 100 g sukker
- 2 dl vand
- 2 dl sød vin
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 stk lime saften
Sådan gør du
- Skyl jordbærene skær det grønne af og del dem, pluk basilikum bladene og blend dem sammen med jordbærene.
- Pisk æggeblommer og flormelis sammen til det bliver en æggesnaps, pisk fløden stiv.
- Vend jordbær massen sammen med æggesnapsen og vendes i fløden, fordel massen i portionsforme og sættes på frost.
Kiks
- Smelt chokoladen over vandbad, hak hasselnødder fint, knus corn flakes vendes sammen med nødderne, vend den smeltet smør i og til sidst det smeltet chokolade.
- Kom det i olie smurte flade forme så det bliver en tynd kiks, sættes på køl.
Suppe
- Skyl jordbærene fjern det grønne og skær dem i kvarte. Kog vand sukker og vaniljepulver op kom jordbærene i lad det simre i 10 min, tilsæt den søde vin lad det simre yderlige 5 min, smages til med lime saft.
- Sigt suppen og kog den op, jævnes evt med lidt maizena rørt ud i koldt vand.
- Sæt suppen på køl indtil brug.
No Comments