Andebryst med majs, hindbær, spinat og sellerifritter

SONY DSC

Andebryst med majs, hindbær, spinat og sellerifritter

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1/2 stk andebryst pr. person
  • Salt — peber
  • 3 stk majs
  • 400 g spinat
  • Hindbær til pynt
  • Olie — salt — peber

Sauce:

  • 5 dl. Kalvefond
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 1 stk skalotteløg
  • 2 kviste timian
  • 75 g smør
  • 100 g hindbær
  • 1 stk knoldselleri
  • Olie — salt

Sådan gør du

  • Rids skindet på andebrystet.
  • Steg andebrystet på skindsiden til det er sprødt.
  • Tages af varmen — krydres med salt og peber.
  • Kommes i et ildfast fad med skindsiden op.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10-15 min. – trækker i ca. 5 min.
  • Kog majs i vand — salt i 8 min.
  • Tages op.
  • Skær kornene af.
  • Rens og skyl spinat.
  • Lige inden serveringen ristes spinaten og majskornene af i olie.
  • Skræl selleri.
  • Skæres som pomfritter
  • Pensles godt med olie.
  • Lægges på bagepapir og drysses med salt.
  • Sættes i•en forvarmet ovn ved 200 grader til de er møre.
  • Kan lunes inden serveringen.
  • Rens løg — hakkes fint.
  • Sauteres afi olie med timian og hindbær.
  • Tilsæt æbleeddike— koges ned.
  • Kom fonden på — koges ned og sigtes.
  • Piskes med smør inden serveringen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering