Lammekrone med rosmarin sky, spidskåltimbale og aspargesbroccoli

Lammekrone med rosmarin sky, spidskåltimbale og aspargesbroccoli

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 200 g kød pr person
  • olie-salt og peber
  • 1 stk citron skal og saft
  • 2 spsk timian
  • 2 spsk rosmarin

Sky

  • 1 stk æble
  • 2 stk skalotteløg
  • 3 spsk rosmarin
  • 1/2 stk porre
  • 2 stk gulerod
  • 3 fed hvidløg
  • 3 dl rødvin
  • 6 dl hønsefond
  • 1/2 dl æble eddike
  • olie-salt og peber
  • 25 g smør

Timbale

  • 1 stk spidskål
  • 1 bdt forårsløg
  • 3 stk tomater
  • smør til stegning
  • salt og peber
  • portions forme

Broccoli

  • 1 1/2 pk broccoli
  • 1 stk rød chili
  • 4 stilke estragon
  • salt peber

Sådan gør du

Lam

  • Rids fedtet på kødet brunes af på en pande med olie, så fedtet er pænt brunt, vend kødet og lad det brune et par min. Kom kødet på en bageplade med bagepapir og krydres med salt og peber.
  • Hak timian og rosmarin blade fint røres i citronsaft og skal smøres på kødet.
  • Ved servering sæt kødet i en forvarmet ovn varmluft ved 200 2 i 20-25 min tages ud og kom staniol over og hviler i 15 min inden skæres ud.

Sky

  • Rens grønsagerne og skyl dem skær dem i grove tern tag blade fra rosmarin.
  • Sauter grønsagerne af i olie kom rosmarin på, tilsæt æble eddike koges helt ned, tilsæt rødvin koges lidt ned kom hønse bouillon på lad det simre ned til ca halvdelen og sigt den.
  • Lad det koge ned til det har en sauce konsistens, ved servering piskes med koldt smør og smages til med salt og peber.

Timbale

  • Tag de yderste kålblade af 6 stk skær den grove stilk af, blancer bladene i vand og salt i 3-4 min og kom dem i koldt vand, tør bladene på køkkenrulle.
  • Fin hak resten af kålen, rens og snit forårsløg, skyl tomaterne og fjern kernerne skær kødet i tern
  • Svits løg, kål og tomater i smør så det er al dente smages til med salt,kom det op i en sigte så væden løber fra.
  • Smør portionsforme med olie læg et kålblad ned i formen kom fyldet i og luk med kålbladet,
  • skær evt resten af kålbladet fra. Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180g i ca 10 min.

Broccoli

  • Skræl broccoli stilken og skylles, skær chilien igennem fjern kernerne snittes meget fint, pluk estragon blade vend broccoli i olie, chilie og estragon, lægges ud på en bageplade med bagepapir sættes i en forvarmet ovn ved 200g ca 8 min til de har taget lidt farve.
  • Lunes ved servering

Noter

Marts 2019

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering