Kalve-entrecote med nye ærter, gulerødder, kartofler og brombærglace

Kalve-entrecote med nye ærter, gulerødder, kartofler og brombærglace

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 200 g kød pr person
  • olie-salt og peber

Brombærglace

  • 2 stk skalotteløg
  • 150 g brombær optøede
  • 2 fed hvidløg
  • olie
  • 1 dl mørk balsamico
  • 1dl rødvin
  • 1/2 l mørk fond
  • 75 g smør
  • salt peber og honning
  • 3 stk friske brombær pr person

Gulerødder

  • 700 g gulerødder
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk smør
  • 50 g smør
  • 1 stk citron
  • salt peber
  • 1 pk friske ærter
  • vand, salt og sukker

Kartofler

  • 500 g kartofler
  • 1 /4 bdt løvstikke
  • 2 dl persille blade
  • 50 g mandler
  • 1 1/2 dl olivenolie
  • 50 g parmesan
  • salt peber

Sådan gør du

  • Rens kødet for sener, skæres ud i passende stykker, krydres med salt og peber, brunes af ved hård varme med lidt olie, kommes op i et ildfast fad, før servering i en forvarmet ovn ved 200 g i 6-8 min, tages ud hviler i 4-5 min.

Glace.

  • Pil løg og hvidløg sauteres af i olie, tilsæt de optøede brombær, lad det simre i 5 min.
  • Kom balsamico på, koges næsten væk, kom rødvin og fond på og lad saucen simre i 10-15 min, sigt saucen, koges ned til det har en passende konsistens smages til med lidt honning, salt og peber. Ved servering lunes saucen op, glaser de friske brombær i saucen, tages op, pisk smør i saucen.

Kartofler.

  • Vask kartofleme, kommes i en gryde med koldt vand, kom stilke fra løvstikke i, koges i 6-8 min, lad dem trække færdig.

Pesto.

  • Rist mandlerne af på en tør pande, blendes med løvstikke, persille, Olie og revet parmesan.
  • parmesan.
  • Ved servering, lun kartoflerne og hæld vandet fra, kom pesto ved og mos dem groft med en gaffel, smages til med salt og peber.
  • Gulerødderne skrælles, skæres ud med et kuglejern, så det bliver 4 stk pr person. Kuglerne blanceres i vand og salt, hæld vandet fra. Ved servering ristes af i smør og honning, krydres med salt og peber.
  • Resten af gulerødderne koges op i vand til de er møre, hæld vandet fra, blendes til en lind pure med smør og citronsaft.
  • Ærterne bælges, ved servering koges i lidt vand, salt og sukker

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering