Laks på 2 måder

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laks på 2 måder

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Laksesalat:

  • 400 g laks
  • 2 stk lime
  • 1 stk skalotteløg
  • 2 stk forårsløg
  • 1 stk gulerod
  • 1/4 stk rød chili
  • 1 spsk Revet ingefær
  • 1 stk mango
  • 3/4 dl Kokosmælk

Creme:

  • 1 1/2 dl Yoghurt
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1/2 stk citron — skal og saft
  • 1-2 spsk revet peberrod
  • Salt og peber

Laksetatar i qourgetteruller m/peberrodscreme

  • 400 g laks
  • timiankviste
  • olie — salt — peber
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 stk rødløg
  • 25 g capers
  • 2 spsk Sød sennep
  • 1 bdt Skåret rucolasalat
  • 1-2 stk qourgetter
  • olie — salt — peber
  • 1 bdt Purløg

Sådan gør du

Laksesalat

  • Rens laks og skær dem i tem 2×2 cm. Lægges i et fad.
  • Riv skal fra 1 stk. lime — saft fra 2 stk. lime – vendes i laksen og krydders med salt og peber.
  • Filmes og sættes på køl — skal trække 1/2 time.
  • Rens grøntsageme — skær gulerod i meget fine strimler. Fint hakket sk.løg og chili.
  • Skær forårsløg i tynde skiver. Mango skrælles og skæres i tem.
  • Vend alle ingredienseme sammen med revet ingefær og kokosmælk.
  • Inden serveringen vendes den marinerede laks i.

Laksetatar:

  • Rens laksestykket. Krydders med salt og peber. Kom timianstilke på.
  • Sættes i ovnen ved 180 0 i ca. 10 min.
  • Tages ud og aftøles.
  • Fjern laksekødet fra skindet.
  • Røres med finthakket rødløg, hvidløg, capers og sennep.
  • Vend rucolasalat i til sidst.
  • Skær qourgetterne i lange skiver.
  • Pensel med olie og krydders med salt og peber.
  • Steges på en varm pande — aftøles.
  • Smør laksetataren på qougetteskiveme.
  • Rulles sammen og fastgøres med en tandstik.
  • Bindes med purløg.

Creme:

  • Rør youghurt med resten af ingredienseme. Smages til med salt og peber.

Noter

Marts 2007

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering