
Laks på 2 måder
Antal: 6
Ingredienser
Laksesalat:
- 400 g laks
- 2 stk lime
- 1 stk skalotteløg
- 2 stk forårsløg
- 1 stk gulerod
- 1/4 stk rød chili
- 1 spsk Revet ingefær
- 1 stk mango
- 3/4 dl Kokosmælk
Creme:
- 1 1/2 dl Yoghurt
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1/2 stk citron — skal og saft
- 1-2 spsk revet peberrod
- Salt og peber
Laksetatar i qourgetteruller m/peberrodscreme
- 400 g laks
- timiankviste
- olie — salt — peber
- 2-3 fed hvidløg
- 1 stk rødløg
- 25 g capers
- 2 spsk Sød sennep
- 1 bdt Skåret rucolasalat
- 1-2 stk qourgetter
- olie — salt — peber
- 1 bdt Purløg
Sådan gør du
Laksesalat
- Rens laks og skær dem i tem 2×2 cm. Lægges i et fad.
- Riv skal fra 1 stk. lime — saft fra 2 stk. lime – vendes i laksen og krydders med salt og peber.
- Filmes og sættes på køl — skal trække 1/2 time.
- Rens grøntsageme — skær gulerod i meget fine strimler. Fint hakket sk.løg og chili.
- Skær forårsløg i tynde skiver. Mango skrælles og skæres i tem.
- Vend alle ingredienseme sammen med revet ingefær og kokosmælk.
- Inden serveringen vendes den marinerede laks i.
Laksetatar:
- Rens laksestykket. Krydders med salt og peber. Kom timianstilke på.
- Sættes i ovnen ved 180 0 i ca. 10 min.
- Tages ud og aftøles.
- Fjern laksekødet fra skindet.
- Røres med finthakket rødløg, hvidløg, capers og sennep.
- Vend rucolasalat i til sidst.
- Skær qourgetterne i lange skiver.
- Pensel med olie og krydders med salt og peber.
- Steges på en varm pande — aftøles.
- Smør laksetataren på qougetteskiveme.
- Rulles sammen og fastgøres med en tandstik.
- Bindes med purløg.
Creme:
- Rør youghurt med resten af ingredienseme. Smages til med salt og peber.
Noter
Marts 2007
No Comments