Bagt helleflynder med mangochutney, bagte rødbeder og purløgscreme

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bagt helleflynder med mangochutney, bagte rødbeder og purløgscreme


Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Bagt helleflynder med mangochutney, bagte rødbeder og purløgscreme
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 100 g fisk pr. person
  • 1 stk æble
  • 2 stk mango
  • 1/2 stk rød chili
  • 50 g ingefær
  • 100 g. sukker
  • 1 1/2 dl æbleeddike
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. timianblade
  • 1 spsk. groft hakket capers

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 50 g smør
  • 2 dl hvidvin
  • 1 1/2 dl Creme Fraiche 38%
  • 1/2 bdt Purløg
  • salt og peber

Rødbeder

  • 500 g rødbeder
  • 2 spsk olie
  • 1 stk citron – saften
  • 1/2 dl Balsamico
  • 1 dl rødvinsfond
  • 1 dl hønsefond
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk timianblade
  • 1 spsk groft hakket kapers

Sådan gør du

Fisk

  • Skær fisken ud i filet og fjern skindet. Skæres i portionsstykker.
    Krydres med salt og peber. Lægges i et ildfast fad.

Chutney:

  • Skræl æbler, mango og ingefær. Fjern kernerne fra chili – skæres i tern.
    Brun sukkeret af i en gryde. Tilsæt eddike og kom ingredienserne til chutney i.
    Lad det simre i ca. 1/2 time. – afkøles.
    Kom chutney på fisken.
    Sættes i ovnen ved 180 grader 6-8 minutter før servering.

Rødbeder:

  • Skræl rødbederne og skær dem i fine stave.
    Bland resten af ingredienserne og vend rødbederne heri.
    Sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 1/2 time.
    Hæld væden fra – koges ned og monteres med smør.

Sauce:

  • Pil og hak ch.løg meget fint. Koges klare i smør.
    Tilsæt hvidvin – sigtes og monteres med Creme Fraiche.
    Ved serveringen lunes saucen forsigtigt.
    Smages til med salt, peber og fintskåret purløg.

Noter

November 2005

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering