
Bagt helleflynder med mangochutney, bagte rødbeder og purløgscreme
Antal: 6
Ingredienser
- 100 g fisk pr. person
- 1 stk æble
- 2 stk mango
- 1/2 stk rød chili
- 50 g ingefær
- 100 g. sukker
- 1 1/2 dl æbleeddike
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. timianblade
- 1 spsk. groft hakket capers
Sauce
- 2 stk skalotteløg
- 50 g smør
- 2 dl hvidvin
- 1 1/2 dl Creme Fraiche 38%
- 1/2 bdt Purløg
- salt og peber
Rødbeder
- 500 g rødbeder
- 2 spsk olie
- 1 stk citron – saften
- 1/2 dl Balsamico
- 1 dl rødvinsfond
- 1 dl hønsefond
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk timianblade
- 1 spsk groft hakket kapers
Sådan gør du
Fisk
- Skær fisken ud i filet og fjern skindet. Skæres i portionsstykker.Krydres med salt og peber. Lægges i et ildfast fad.
Chutney:
- Skræl æbler, mango og ingefær. Fjern kernerne fra chili – skæres i tern.Brun sukkeret af i en gryde. Tilsæt eddike og kom ingredienserne til chutney i. Lad det simre i ca. 1/2 time. – afkøles.Kom chutney på fisken.Sættes i ovnen ved 180 grader 6-8 minutter før servering.
Rødbeder:
- Skræl rødbederne og skær dem i fine stave.Bland resten af ingredienserne og vend rødbederne heri.Sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 1/2 time.Hæld væden fra – koges ned og monteres med smør.
Sauce:
- Pil og hak ch.løg meget fint. Koges klare i smør.Tilsæt hvidvin – sigtes og monteres med Creme Fraiche.Ved serveringen lunes saucen forsigtigt.Smages til med salt, peber og fintskåret purløg.
Noter
November 2005
No Comments