Hanebryst farseret med svampe , porrer i bacon og vaniljebeurreblanc

SONY DSC

Hanebryst farseret med svampe , porrer i bacon og vaniljebeurreblanc

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk hanebryst pr. person
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk fennikel
  • 150 g Kantareller
  • 150 g Champignon
  • Olie — salt — peber
  • 100 g Rygeost
  • 2 dl. Creme fraiche 38%
  • 1 dl Hakket persille
  • 2 stk porrer
  • 10 skiver bacon

Beurreblanc

  • 1 stk skalotteløg
  • 1/4 dl hvid Balsamico
  • 1 dl Hyldeblomstsaft
  • 3 dl. Hønsefond
  • 1 stk vaniljestang
  • 100 g smør

Sådan gør du

Svampe:

  • Rens svampene — skæres i tern,
  • Rens fennikel — skæres i tern
  • Sauteres af i olie med presset hvidløg
  • Kommes op i en sigte, så væden løber fra.
  • Rør rygeost og creme fraich sammen.
  • Vend massen heri.
  • Smages til med salt og peber
  • Rens vingebenet på hanebrystet.
  • Sættes i en smurt portionsform
  • Lidt af svampemassen kommes under skindet.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 min.
  • Hviler i 5 min
  • Resten af svampemassen lunes,
  • servering vendes den hakket persille i.

Porrer

  • Det grønne på porren skæres fra.
  • Kog porrer i vand — salt i ca. 5-6 min.
  • Tag porrer op — lægges på køkkenrulle, så væden kommer fra.
  • Bacon rulles omkring porrer.
  • Pakkes ind i film herefter i stanniol — strammes godt til.
  • Porcheres i vand salt i ca. 4-5 min, så bacon sætter sig.
  • Tages op og pakkes ud.
  • Ved serveringen brunes porrer af i olie, så bacon bliver sprød

Sauce:

  • Pil og hak skalotteløg meget fint.
  • Sauteres af i olie.
  • Tilsæt hvid balsamico — koges væk.
  • Flæk vaniljestang — kom vaniljestang og korn i.
  • Tilsæt hyldeblomst og hønsefond — koges ned til ca. halvdelen.
  • Tag vaniljestang op.
  • Ved servering piskes med smør og smages til med salt og peber

Noter

Oktober 2008

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering