Hanebryst farseret med svampe , porrer i bacon og vaniljebeurreblanc
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk hanebryst pr. person
- 2 fed hvidløg
- 1 stk fennikel
- 150 g Kantareller
- 150 g Champignon
- Olie — salt — peber
- 100 g Rygeost
- 2 dl. Creme fraiche 38%
- 1 dl Hakket persille
- 2 stk porrer
- 10 skiver bacon
Beurreblanc
- 1 stk skalotteløg
- 1/4 dl hvid Balsamico
- 1 dl Hyldeblomstsaft
- 3 dl. Hønsefond
- 1 stk vaniljestang
- 100 g smør
Sådan gør du
Svampe:
- Rens svampene — skæres i tern,
- Rens fennikel — skæres i tern
- Sauteres af i olie med presset hvidløg
- Kommes op i en sigte, så væden løber fra.
- Rør rygeost og creme fraich sammen.
- Vend massen heri.
- Smages til med salt og peber
- Rens vingebenet på hanebrystet.
- Sættes i en smurt portionsform
- Lidt af svampemassen kommes under skindet.
- Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 min.
- Hviler i 5 min
- Resten af svampemassen lunes,
- servering vendes den hakket persille i.
Porrer
- Det grønne på porren skæres fra.
- Kog porrer i vand — salt i ca. 5-6 min.
- Tag porrer op — lægges på køkkenrulle, så væden kommer fra.
- Bacon rulles omkring porrer.
- Pakkes ind i film herefter i stanniol — strammes godt til.
- Porcheres i vand salt i ca. 4-5 min, så bacon sætter sig.
- Tages op og pakkes ud.
- Ved serveringen brunes porrer af i olie, så bacon bliver sprød
Sauce:
- Pil og hak skalotteløg meget fint.
- Sauteres af i olie.
- Tilsæt hvid balsamico — koges væk.
- Flæk vaniljestang — kom vaniljestang og korn i.
- Tilsæt hyldeblomst og hønsefond — koges ned til ca. halvdelen.
- Tag vaniljestang op.
- Ved servering piskes med smør og smages til med salt og peber
Noter
Oktober 2008
No Comments