
Torsk med løg, persillecreme og friteret pasta
Antal: 6
Ingredienser
- 800 g torsk
- 400 g kartofler
- 3 dl mælk
- 2 stk laurbærblade
- 10 stk peberkom
- salt
- 1 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
- purløg og karse
- smags neutral olie
- pasta og salt. 3 stk båndpasta pr person
Sauce
- 4 stk skalotteløg
- 25 g smør
- 3 dl creme fraiche 38 %
- 3 dl hønsefond
- 1 spsk dijonsennep
- 1/2 stk citron – saften
- 1/2 bdt persille
- salt og peber
Sådan gør du
- Rens fisken, skær skindet af og krydderes med salt, kommes i et ildfast fad tilsæt laurbærblade og peberkorn og kom mælken ved, kom stanniol over sættes i en forvarmet ovn ved 150 g i 10-15 min tages ud og afkøles.
- Skræl kartoflerne og koges uden salt, hæld vandet fra, kartoflerne mases med en gaffel, vendes med fint hakket løg og hvidløg.
- Tag torskekødet og pluk kødet vendes i kartoffel massen, vend fint hakket purløg og karse i, smages til med salt og peber.
- Lav æg af massen med to skeer, sættes på køl.
- Lunes ved 150 g ved servering.
Sauce
- Pil og hak løgene sauteres af i smør uden at tage farve, tilsæt creme fraiche koges lidt ind ved meget svag varme, tilsæt hønsafond koges ned.
- Pluk persille og skylles hakkes groft, blendes i saucen til det er grønt, sigt saucen.
- Inden servering lunes op og smages til med citronsaft, sennep, salt og peber
Pasta
- Varm olien op i en pande kom pasta i lad det blive lysebrunt og sprødt, kommes op på køkkenrulle og krydderes med kryddersalt.
No Comments