Torsk med løg, persillecreme og friteret pasta

Torsk med løg, persillecreme og friteret pasta

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 800 g torsk
  • 400 g kartofler
  • 3 dl mælk
  • 2 stk laurbærblade
  • 10 stk peberkom
  • salt
  • 1 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • purløg og karse
  • smags neutral olie
  • pasta og salt. 3 stk båndpasta pr person

Sauce

  • 4 stk skalotteløg
  • 25 g smør
  • 3 dl creme fraiche 38 %
  • 3 dl hønsefond
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1/2 stk citron – saften
  • 1/2 bdt persille
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rens fisken, skær skindet af og krydderes med salt, kommes i et ildfast fad tilsæt laurbærblade og peberkorn og kom mælken ved, kom stanniol over sættes i en forvarmet ovn ved 150 g i 10-15 min tages ud og afkøles.
  • Skræl kartoflerne og koges uden salt, hæld vandet fra, kartoflerne mases med en gaffel, vendes med fint hakket løg og hvidløg.
  • Tag torskekødet og pluk kødet vendes i kartoffel massen, vend fint hakket purløg og karse i, smages til med salt og peber.
  • Lav æg af massen med to skeer, sættes på køl.
  • Lunes ved 150 g ved servering.

Sauce

  • Pil og hak løgene sauteres af i smør uden at tage farve, tilsæt creme fraiche koges lidt ind ved meget svag varme, tilsæt hønsafond koges ned.
  • Pluk persille og skylles hakkes groft, blendes i saucen til det er grønt, sigt saucen.
  • Inden servering lunes op og smages til med citronsaft, sennep, salt og peber

Pasta

  • Varm olien op i en pande kom pasta i lad det blive lysebrunt og sprødt, kommes op på køkkenrulle og krydderes med kryddersalt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering