
Tapastallerken med bagt torsk, skinkefarserede figner og krabbesalat en den perfekte start på et måltid. Her er masser af smag.
Tapas med bagt torsk, skinkefarserede figner og krabbesalat
Antal: 6
Ingredienser
Bagt torsk med urter og aioli
- 400 g torskefilet
- 1 stk skalotteløg
- 1 stilk timian
- 1 stk laurbærblad
- 300 g kartofler
- 3 fed hvidløg
- 1/2 dl Olivenolie
- Salt — peber
- 2 stk forårsløg
- 1 spsk dijonsennep
- Hakket purløg
- Estragon
- Skiver af ristet flutes
Aioli
- 3 stk æggeblommer
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 -1 1/2 dl Majsolie
- 2-3 fed hvidløg
- salt — peber
Skinkefarseret figner med salat
- 1 stk figen pr person
Fyld
- 1 skive Parmaskinke pr person hakket
- 1 skive hvidt brød uden skorpe
- 1 stk citron – skallen
- 1 dl bredbladet persille hakket
- 1 dl kørvel / timian hakket
- salt og peber
Salat
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stk gul peberfrugt
- 2 stk tomater
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk Balsamico
- 1/2 dl olivenolie
- 6 stk ansjosfilet
- 6 stk kapersblomst
- 1/4 bdt basilikum
Krabbetærte med passionsfrugtcreme
- 1 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 dl hvidvin
- olie
- 200 g krabbekød
- 2 stk æg
- 1 dl piskefløde
- 50 g parmesan
- salt, peber og muskatnød
- persille
- usødet mørdej
Creme
- 1 1/2 dl Creme fraiche
- 3 stk passionsfrugter.
- salt og peber
- revet peberrod
- 1/2 stk lime – saften
Sådan gør du
Bagt torsk med urter og aioli
- Kom vand, timian, hakket løg, laurbærblad og salt i en gryde — lad det koge op.
- Tag det af varmen — kom torskefilet i.
- Lad fisken trække indtil kødet er hvidt.
- Tag fisken op og pluk den i stykker.
- Skræl kartoflerne — koges.
- Hæld vandet fra — moses.
- Pisk hvidløg og olie i.
- Rens og snit forårsløg fint — vendes i kartoflerne.
- Smages til med sennep, salt og peber.
- Vend torsk og hakket krydderurter i.
- Fordel torskemassen på ristet flutes.
- Sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 5 min. inden serveringen.
Aioli
- Pisk æggeblommer, vineddike og salt til det er tyk.
- Pisk olien i lidt ad gangen til det bliver en tyk masse.
- Smages til med hvidløg, salt og peber.
Skinkefarseret figner med salat
- Blend ingredienserne til fyldet.
- Fyldet skal være grovhakket.
- Snit fignerne så det bliver en blomst.
- Kom fyldet i fignerne.
- Sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 6-8 min.
Salat
- Skær peberfrugterne i kvarte — sættes i ovnen ved 200 grader til skindet bobler.
- Fjern skindet.
- Blancher tomaterne.
- Fjern skindet og kernerne.
- Skær tomaterne i mindre stykker.
- Pisk olivenolie, balsamico og hvidløg sammen.
- Skær kapersblomsterne igennem — gemmes.
- Vend ingredienserne sammen til salaten.
- Kom dressing over.
- Salaten pyntes med kapersblomst, ansjosfilet og basilikumblade.
Krabbetærte med passionsfrugtcreme
- Hak løg og hvidløg meget fint.
- Sauteres af i olie uden at brune.
- Tilsæt hvidvin — lad det simre til vinen er fordampet — sættes til afkøling.
- Pisk æg og fløde sammen.
- Pres væden fra krabbekødet — blandes i æggemassen.
- Kom løg, hakket persille og ost i.
- Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
- Rul dejen ud.
- Beklæd smurte portionsforme med dejen.
- Fordel massen i formene.
- Sættes i en forvarmet ovn ved 200 0 i ca. 20-25 min.
Dressing
- Skær passionsfrugterne igennem.
- Tag kødet ud.
- Røres med creme fraiche.
- Smages til med salt, peber, peberrod og lime.
Noter
Februar 2008
Forslag til menu:
1 Comment
Stegt sandart med kål og mangosauce - madforsjov
december 29, 2020 at 9:48 pm[…] Tapas med bagt torsk, skinkefarserede figner og krabbesalat […]