Stegt sandart med kål og mangosauce

Stegt sandart med kål og mangosauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 150 gr. fisk pr. person
  • olie-salt og peber

Sauce

  • 1/2 stk mango
  • 1 stk skalotteløg
  • Olie
  • 2 spsk vineddike
  • 1/2 l hønsefond
  • smør, salt og peber

Kål

  • 1 stk blomkål lille
  • 2-4 dl Piskefløde
  • 50 g mandelsplitter
  • 1/2 stk mango i tern
  • olie-salt og peber
  • 1 stk spidskål lille
  • vand — salt
  • 75 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk timianblade

Sådan gør du

  • Rens fisken — skæres ud i portionsstykker.
  • Lige inden serveringen ristes fisken afi olie på skindsiden i 4-5 min.
  • Vend fisken og lad den trække færdig.
  • Krydders med salt og peber.

Spidskål:

  • Skær kålen igennem — fjern stokken.
  • Blancher kålen i vand og salt i 4-5 min.
  • Tag kålen op — pres vandet af— lægges i pres mellem to forme i 2-3 timer.
  • Rør smør, presset hvidløg og timianblade sammen.
  • Ved serveringen skæres kålen ud i portionsstykker.
  • Kom smørret på — lunes i ovnen ved 200 0 i ca. 6-8 min.

Blomkål

  • Rens kålen — skæres i små buketter.
  • Koges op i piskefløde under svag varme til det er mørt.
  • Kålen moses — skal virke tyk — smages til med salt og peber.
  • Rist mandelsplitter i lidt olie.
  • Vend mangokød i.
  • Smages til med salt og peber.

Sauce

  • Pil skalotteløg — hakkes fint.
  • Skær mangokød i tern — ristes af i olie uden at brune.
  • Tilsæt vineddike — koges væk.
  • Kom hønsefond på — koges ned.
  • Passeres gennem en sigte.
  • Lunes ved serveringen — piskes med smør og smages til med salt og peber.

Noter

Februar 2008

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply