Stenbiderrogn med kartoffelbrød og sellericreme.
Antal: 6
Ingredienser
- 50 g stenbiderrogn pr person
- salt, peber og citron saft
Selleri creme
- 1/2 stk knoldselleri
- 1 dl eddike
- 1 dl sukker
- 1/2 dl vand
- salt og peber
- 2 dl creme fraiche 18%
- 1/2 spsk sennep
- salt og peber
- 1 dl hakket krydderurter evt ramsløg / kørvel
Kartoffelbrød 3 stk
- 10 g gær
- 1 dl lunkent vand
- 2 spsk olivenolie
- ca. 200 g durummel
- salt
Fyld
- 3 fed hvidløg
- 2 stk kartofler
- olivenolie
- salt
- hakket rosmarin
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet tilsæt salt og olie, tilsæt melet lidt efter lidt og æltes godt igennem.
- Lad dejen hvile i ca 1 time under klæde.
- Del dejen i 3 stk formes som pølse rulles ud til tynd aflange brød og læg dem på en bageplade.
- Skræl kartoflerne, skæres ud i tynde skiver, læg kartoflerne taglagte på brødet pensel dem med olie og presset hvidløg, drysses med salt og rosmarin.
- Bages i ovnen ved 225 g i 10-12 min til de er gyldne.
Selleri creme
- Skræl selleri og skæres juelliene på mandolinjern, kog sukker, eddike, vand, salt og peber op, hæld den varme syltelage over sellerien, lad det trække en 1/2 time og hældes op i en sigte, tryk væden fra tørres i køkkenrulle.
- Smag creme fraiche til med salt, peber og sennep, vend selleri og hakket krydderurter i.
- Krydder stenbiderrogn med salt, peber og citron saft.
Noter
Marts 2016
No Comments