Stegte jomfruhummerhaler med ananas, peber, avocado og skaldyrs mayonnaise

Stegte jomfruhummerhaler med ananas, peber, avocado og skaldyrs mayonnaise

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 4-5 stk stk jomfruhummerhaler pr person
  • salt og peber
  • æg og mel
  • panko rasp
  • olie til stegning

Mayonaise

  • 3 dl vindruekerneolie
  • 1 stk skalotteløg
  • lidt chili og dildkviste
  • 2 tsk tomatpure
  • skaller fra hummer
  • 4 stk æggeblommer
  • salt og peber
  • 1 spsk lys vineddike

Grøntsager

  • 1/8 stk ananas
  • 1 stk rød peber
  • 1/4 stk rød chili
  • 1 stk avocado
  • 1/4 bdt koriander
  • 1 stk lime – skal og saft
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 spsk soyasauce
  • salat til pynt

Sådan gør du

  • Pil jomfruhummerne, krydres med salt og peber, gem skallerne, vend halerne i mel, æg og rasp, friteres i rigeligt olie. Lunes inden servering.

Mayonnaise

  • Lun olien op tilsæt fint hakket løg, chili, dild, skaller og tomatpure, lad det simre uden at brune for meget ca 5-6 min til det har Met smag af hummer. Sigt olien og afkøles.
  • Pisk æggeblommer med salt tilsæt vineddike, pisk olien i lidt efter lidt, hvis mayonnaisen bliver for tyk tilsættes lidt koldt vand.

Grøntsager

  • Rens ananas, peberfrugt, chili og avokado de skæres i meget fine tern, hak koriander vendes i.
  • Pisk limesaft skal, olivenolie sojasauce sammen, smages til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering