
Stegte jomfruhummerhaler med ananas, peber, avocado og skaldyrs mayonnaise
Antal: 6
Ingredienser
- 4-5 stk stk jomfruhummerhaler pr person
- salt og peber
- æg og mel
- panko rasp
- olie til stegning
Mayonaise
- 3 dl vindruekerneolie
- 1 stk skalotteløg
- lidt chili og dildkviste
- 2 tsk tomatpure
- skaller fra hummer
- 4 stk æggeblommer
- salt og peber
- 1 spsk lys vineddike
Grøntsager
- 1/8 stk ananas
- 1 stk rød peber
- 1/4 stk rød chili
- 1 stk avocado
- 1/4 bdt koriander
- 1 stk lime – skal og saft
- 1/2 dl olivenolie
- 2 spsk soyasauce
- salat til pynt
Sådan gør du
- Pil jomfruhummerne, krydres med salt og peber, gem skallerne, vend halerne i mel, æg og rasp, friteres i rigeligt olie. Lunes inden servering.
Mayonnaise
- Lun olien op tilsæt fint hakket løg, chili, dild, skaller og tomatpure, lad det simre uden at brune for meget ca 5-6 min til det har Met smag af hummer. Sigt olien og afkøles.
- Pisk æggeblommer med salt tilsæt vineddike, pisk olien i lidt efter lidt, hvis mayonnaisen bliver for tyk tilsættes lidt koldt vand.
Grøntsager
- Rens ananas, peberfrugt, chili og avokado de skæres i meget fine tern, hak koriander vendes i.
- Pisk limesaft skal, olivenolie sojasauce sammen, smages til med salt og peber.
No Comments