Jordskokke suppe med æble og kammuslinger
Antal: 6
Ingredienser
Suppe
- 1 stk bagekartoffel
- 500 g jordskokker
- 3 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk karry
- 1 spsk timian blade
- 1/2 dl æble eddike
- 2 dl piskefløde
- 6 dl hønseboullion
- olie, salt og peber
- 2 stk kammuslinger pr person
- olie, salt og peber
Fyld
- 1/2 bdt kørvel
- 2 stk røde æbler
- 1 stk porre det hvide
- 1/2 dl æble eddike
- 3/4 dl honning
- salt og peber
Sådan gør du
Suppe
- Rens jordskokker, kartofler, løg og hvidløg og skær dem i grove tern sauteres af i olie uden at tage farve tilsæt karry og vendes. Kom timian og æble eddike på lad det koge lidt ned, tilsæt hønsebouillon og lad det koge under svag varme til grønsagerne er møre.
- Blend suppen og sigt den koges ned med piskefløde smages til med salt og peber.
Fyld
- Rens porer og skær dem i tynde skiver blancheres i vand og salt i 1/2 minut og kom dem i koldt vand og derefter op i en sigte.
- Skyl æblerne del dem og fjern kernehusene, skær kødet i fine tern.
- Pisk honning og æble eddike vendes med fint hakket kørvel, vend æblestykker og porer i dressingen lad det trække indtil brug.
- Ved servering dup kammuslingerne tørre, steges i lidt olie på en meget varm pande ca 1/2 minut på hver side.
No Comments