Lange loins med 2 slags blomkål og hvidvin/senneps sauce
Antal: 6
Ingredienser
Fisk
- 175 g fisk per person
- salt, peber og olie
Toppings
- 1 pk bacon
- 50 g mandler
- 1/4 bdt dild
Sauce
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- Olie
- 2 dl hvidvin
- 1 1/2 dl hønsebouillon
- 1 1/2 dl piskefløde
- 75 g smør
- 1-2 spsk grov sennep
- salt og peber
Blomkål
- 1 stk blomkål
- 2 stk skalotteløg
- vand
- 1/4 dl piskefløde
- 25 g smør
- revet muskat nød
- salt og peber
Salat
- 1/4 stk blomkål
- 2 tsk røget Paprika
- smør
- 1 stk granat æble
- 3-4 blade palmekål
Sådan gør du
Fisk
- Skær fisken ud i portions stykker, krydres med salt og peber og sæt på køl, ved servering brunes fisken af i olie og kommes op i et smurt ildfast fad, sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i 6-8 min.
Toppings
- Steg bacon i ovnen ved 200 grader til det er sprødt, tages ud og afkøles på noget køkkenrulle, hakkes groft, mandler ristes afi lidt olie med salt, hakkes fint med plukket dild, vendes med den hakkede bacon.
Blomkål
- Tag ca. 3/4 del af blomkålet, gem resten til salaten, skær blomkål i grove stykker, pil løg og hak groft, kog begge dele møre i vand, hæld vandet fra og damp det resterende vand fra ved svag varme, blendes med piskefløde og smør, smages til med salt, peber og revet muskatnød, lunes ved servering.
Salat
- Skær blomkål i små buketter, ristes af i smør og paprika på en pande til de er sprøde, pluk palmekål, skyld det, snit og vendes i blomkål mens den er lun så kålen falder lidt sammen mens den bevare sprødhed, del granat æble, kommes i en pose, bank kernerne ud med en ske, fjern hvide hinder fra kernerne, vend kerner i salaten, krydres med salt og peber.
Sauce
- Pil og hak løg fint, sauteres af i olie, tilsæt hvidvin og hønsebouillon, koges lidt ned, kom piskefløde på og kog ved til ca. 3 LQ dl, ved servering pisk sennep og kold smør i, smag til med salt og peber
Noter
November 2021
No Comments