Sandart/rødfisk med stegt julesalat, jordskokkecreme og kålchips

Sandart/rødfisk med stegt julesalat, jordskokkecreme og kålchips.

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 150 g fisk pr person
  • olie, salt og peber
  • 2 spsk sesamfrø
  • 3 stk julesalat
  • 1 1/2 stk sharon frugt
  • 1-2 stk skalotteløg
  • 1 spsk hvid balsamico
  • 1 spsk honning
  • 1/2 spsk lakridspulver

Jordskokker

  • 200 g jordskokker
  • 1 stk salatløg
  • 1/2 dl hvid balsamico
  • 1/2 fl hvidvin
  • 2-3 dl piskefløde

Kål

  • grønkål
  • olivenolie
  • groft salt

Sådan gør du

  • Rens fisken, skrab skæl godt af; skær fisken ud i portions stykker krydres med salt, stilles på køl inden brug. Ved servering steg fisken på skindsiden i olie ved hård varme så skindet er sprødt, vend fisken, tages af varmen lad det trække færdig. Rist sesamfrø af på en tør pande, sættes til side. Pil og hak skalotteløg fint. Vask sharon frugt, skæres i tern ristet af i olie, tilsæt balsamico og Honning, krydres med salt og peber. Skær julesalaten igennem, brunes af i olie på en pande, lægges i et ildfast fad, drys halvdelen af sesamfrøen over, fordel sharon massen over, drys resten af sesamfrøen over ved servering. Drys lakridspulver på og lunes i ovnen ved 150 gr i 10-15 minutter.

Sauce

  • Skræl jordskokker og løg skæres i tern, sauteres af i olie uden at tage farve tilsæt balsamico koges ned, kom hvidvin og fløde på koges ned og blendes, smages fil med salt og peber.

Kålchips

  • Skyl kålen skær de grove stængler af, riv dem i grove stykker, tørres godt. Fordel dem på bagepapir dryppes med olivenolie, bages i ovnen ved 160g i ca 10 min til det er sprødt, ved servering drysses med salt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering