Mørbradsvøb med kartoffelmostårn og sauté af grønt

SONY DSC

Mørbradsvøb med kartoffelmostårn og sauté af grønt

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 6 stk mørbradbøffer á 100g
  • 4 spsk tørret timian
  • 1 bdt persille
  • peber
  • 8 skiver bacon
  • tandstikker
  • 25 g smør

Grøntsagssauté

  • 8 stk forårsløg
  • 3 stk rødløg
  • 3 spsk olie
  • 250 g cherrytomater
  • 3 fed hvidløg
  • salt og peber

Kartoffelmostårn

  • 4 stk store bagekartofler
  • 2 spsk olie
  • 30 g smør
  • 1 stk æg sammenpisket
  • 2 tsk dijonsennep
  • salt og peber

Sauce

  • 4 dl kraftig stegesky, bouillon eller fond
  • 1-2 tsk majsstivelse
  • 2 spsk vand

Sådan gør du

  • Mørbradbøfferne duppes tørre med køkkenrulle. Bland timian, hakket persille og peber. Vend mørbradbøfferne i krydderblandingen. Vikkel bacon om bøfferne og fastgør med tandstikker. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme. Brun i min. på hver side. Skru ned til middelvarme og steg dem færdige ca. 4 min. på hver side, til de er lige netop gennemstegte.

Grøntsagssauté

  • Svits forårsløgene og fintsnittet rødløg 2-3 min. i olie. Vend forsigtigt cherrytomater og knust hvidløg i umiddelbart før anretningen. Smag til med salt og peber.

Kartoffelmostårn

  • Skræl kartoflerne, skær 2 i mindre stykker og kog dem meget møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, damp dem tørre og mos dem. Rør mosen med smør og så meget æg, at den stadig kan holde faconen.
  • Smag til med sennep, salt og peber.
  • Skær de 2 andre kartofler i skiver og steg dem næsten møre på en stor pande i olien. Skiverne skal ligge enkeltvis på panden, så de ikke steger sammen. Læg kartoffelskiverne taglagt med kartoffelmos.
    Begynd og slut med kartoffelskiver.
    Lige inden serveringen sættes kartoffelmostårnene i ovnen ca. 10 min. ved 225 gr. til de er let gyldne.

Sauce

  • Skum skyen. Spæd om nødvendigt og lad skyen få et opkog. Rør majsstivelse ud i lidt kild vand. Hæld jævningen i under omrøring og lad saucen koge i 1-2 min ved svag varme. Smag til.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering