Mørbradsvøb med kartoffelmostårn og sauté af grønt
Antal: 6
Ingredienser
- 6 stk mørbradbøffer á 100g
- 4 spsk tørret timian
- 1 bdt persille
- peber
- 8 skiver bacon
- tandstikker
- 25 g smør
Grøntsagssauté
- 8 stk forårsløg
- 3 stk rødløg
- 3 spsk olie
- 250 g cherrytomater
- 3 fed hvidløg
- salt og peber
Kartoffelmostårn
- 4 stk store bagekartofler
- 2 spsk olie
- 30 g smør
- 1 stk æg sammenpisket
- 2 tsk dijonsennep
- salt og peber
Sauce
- 4 dl kraftig stegesky, bouillon eller fond
- 1-2 tsk majsstivelse
- 2 spsk vand
Sådan gør du
- Mørbradbøfferne duppes tørre med køkkenrulle. Bland timian, hakket persille og peber. Vend mørbradbøfferne i krydderblandingen. Vikkel bacon om bøfferne og fastgør med tandstikker. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme. Brun i min. på hver side. Skru ned til middelvarme og steg dem færdige ca. 4 min. på hver side, til de er lige netop gennemstegte.
Grøntsagssauté
- Svits forårsløgene og fintsnittet rødløg 2-3 min. i olie. Vend forsigtigt cherrytomater og knust hvidløg i umiddelbart før anretningen. Smag til med salt og peber.
Kartoffelmostårn
- Skræl kartoflerne, skær 2 i mindre stykker og kog dem meget møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, damp dem tørre og mos dem. Rør mosen med smør og så meget æg, at den stadig kan holde faconen.
- Smag til med sennep, salt og peber.
- Skær de 2 andre kartofler i skiver og steg dem næsten møre på en stor pande i olien. Skiverne skal ligge enkeltvis på panden, så de ikke steger sammen. Læg kartoffelskiverne taglagt med kartoffelmos. Begynd og slut med kartoffelskiver. Lige inden serveringen sættes kartoffelmostårnene i ovnen ca. 10 min. ved 225 gr. til de er let gyldne.
Sauce
- Skum skyen. Spæd om nødvendigt og lad skyen få et opkog. Rør majsstivelse ud i lidt kild vand. Hæld jævningen i under omrøring og lad saucen koge i 1-2 min ved svag varme. Smag til.
No Comments