Sprøde bunde med chokolademousse, lime og estragonchokolade

Sprøde bunde med chokolademousse, lime og estragonchokolade

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Bunde

  • 75 g smeltet smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 stk æg
  • 1 spsk mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 stk kiwifrugt

Estragonchokolade

  • 75 g hvid chokolade
  • 1/4 bdt Estragon

Mousse

  • 1 dl æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 175 g mørk chokolade
  • 2 stk lime saft og skal
  • 4 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Kom den hvide chokolade på frost i en time. Pluk estragon, blendes så chokoladen er hel grøn
  • Sættes på køl indtil brug.

Bunde.

  • Bland alle engredienserne og røres godt igennem, tegn en rund skabelon på bagepapir og smør dejen næsten ud tilkanten.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 200g i ca10 min til de er pæne lysebrune og sprøde, tages ud og afkøles.

Mousse

  • Smelt chokoladen over vandbad, pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt, pisk limesaft og skal i.
  • Pisk fløden let, vend æggemasse og chokolade sammen vend piskefløden i til sidst, sæt så moussen på køl. Ved servering kom moussen op i en sprøjtepose.
  • Skær hinden af frugten skæres igennem på langs og skæres i skiver, bruges til pynt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering