Andeterrine med salat og hindbær

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Andeterrine med salat og hindbær

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 400 g foie gras
  • 5-8 stk andelår
  • 2 dl Sød vin
  • 1/2 dl Portvin
  • Salt — peber
  • 1/2 kg Gåsefedt
  • 1/2 bdt Basilikum

Salat:

  • Kørvel
  • 200 g friske hindbær
  • 1 1/2 dl Olivenolie
  • 1/4 dl Hindbæreddike

Sådan gør du

  • Leveren plukkes og soigneres.
  • Marineres i sød vin, portvin salt og peber i ca. 24 timer.
  • Andelårene saltes i 12 timer.
  • Skylles i koldt vand.
  • Koges møre i gåsefedt.
  • Afkøles.
  • Det kogte kød hakkes fint og vendes med basilikumblade.
  • Det hele presses i en form med marineret lever.
  • Pocheres i vandbad i ovnen ved 125 grader i 15-18 min.
  • Olivenolie og eddike piskes sammen.
  • Smages til med salt og peber.
  • Lad hindbærerne trække heri.
  • Pluk salaten og skylles.

Noter

April 2005

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering