Andeterrine med salat og hindbær
Antal: 6
Ingredienser
- 400 g foie gras
- 5-8 stk andelår
- 2 dl Sød vin
- 1/2 dl Portvin
- Salt — peber
- 1/2 kg Gåsefedt
- 1/2 bdt Basilikum
Salat:
- Kørvel
- 200 g friske hindbær
- 1 1/2 dl Olivenolie
- 1/4 dl Hindbæreddike
Sådan gør du
- Leveren plukkes og soigneres.
- Marineres i sød vin, portvin salt og peber i ca. 24 timer.
- Andelårene saltes i 12 timer.
- Skylles i koldt vand.
- Koges møre i gåsefedt.
- Afkøles.
- Det kogte kød hakkes fint og vendes med basilikumblade.
- Det hele presses i en form med marineret lever.
- Pocheres i vandbad i ovnen ved 125 grader i 15-18 min.
- Olivenolie og eddike piskes sammen.
- Smages til med salt og peber.
- Lad hindbærerne trække heri.
- Pluk salaten og skylles.
Noter
April 2005
No Comments