
Stenbiderrogn med blomkål, sprøde kiks og dild-olie
Antal: 6
Ingredienser
- 75 g stenbiderrogn pr person
- vand og salt
- peber og citronsaft
Kiks
- 150 g grahamsmel
- 150 g hvedemel
- 125 g smør
- 1/2 dl mælk
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk kommen
Blomkål
- 2 stk skalotteløg
- 1 stk blomkål
- 2 fed hvidløg
- vand og salt
- 75 g rygeost
- 1 dl piskefløde
- Olie
- salt og peber
Dild olie
- 3/4 dl citron olie
- 1/4 bdt dild
- salt og peber
Sådan gør du
- Kom stenbider rogn i koldt vand med salt lad det trække en halv time, pisk kraftigt så hinderne går af fjern hinderne som sidder på piskeriset, når alle hinderne er fjernet.
- Kom rognen op i en sigte krydderes med lidt citronsaft og peber, stilles på køl indtil brug.
Kiks.
- Saml alle engredienserne til en dej og sæt det på køl en halv time.
- Rul dejen tyndt ud og skær dem ud i små trekanter, sæt kiksene på bagepapir sættes i køleskab en halv time.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 g i 8-10 min.
Blomkål
- Del blomkålet i to stykker den ene halvdel rives groft på et rivejern, ristet af i olie på en pande, krydderes med salt og peber og stilles til side.
- Den anden halvdel skæres i grove stykker, løgene pilles og skæres groft, blomkål og løg koges i vand med salt til de er sprøde vandet hældes fra.
- Blendes med rygeost og piskefløde, kom piskefløden i lidt af gangen den må ikke være for tynd.
- Smages til med salt og peber, kom det op i en sprøjtepose og sæt det på køl til brug.
Dild olie
- Pluk dilden blendes med citron olie smages til med salt og peber.
- Sigtes evt igennem et kaffefilter
Noter
Marts 2017
No Comments