Stenbiderrogn med blomkål, sprøde kiks og dild-olie

Stenbiderrogn med blomkål, sprøde kiks og dild-olie

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 75 g stenbiderrogn pr person
  • vand og salt
  • peber og citronsaft

Kiks

  • 150 g grahamsmel
  • 150 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 1/2 dl mælk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kommen

Blomkål

  • 2 stk skalotteløg
  • 1 stk blomkål
  • 2 fed hvidløg
  • vand og salt
  • 75 g rygeost
  • 1 dl piskefløde
  • Olie
  • salt og peber

Dild olie

  • 3/4 dl citron olie
  • 1/4 bdt dild
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kom stenbider rogn i koldt vand med salt lad det trække en halv time, pisk kraftigt så hinderne går af fjern hinderne som sidder på piskeriset, når alle hinderne er fjernet.
  • Kom rognen op i en sigte krydderes med lidt citronsaft og peber, stilles på køl indtil brug.

Kiks.

  • Saml alle engredienserne til en dej og sæt det på køl en halv time.
  • Rul dejen tyndt ud og skær dem ud i små trekanter, sæt kiksene på bagepapir sættes i køleskab en halv time.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200 g i 8-10 min.

Blomkål

  • Del blomkålet i to stykker den ene halvdel rives groft på et rivejern, ristet af i olie på en pande, krydderes med salt og peber og stilles til side.
  • Den anden halvdel skæres i grove stykker, løgene pilles og skæres groft, blomkål og løg koges i vand med salt til de er sprøde vandet hældes fra.
  • Blendes med rygeost og piskefløde, kom piskefløden i lidt af gangen den må ikke være for tynd.
  • Smages til med salt og peber, kom det op i en sprøjtepose og sæt det på køl til brug.

Dild olie

  • Pluk dilden blendes med citron olie smages til med salt og peber.
  • Sigtes evt igennem et kaffefilter

Noter

Marts 2017

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering