
Hanebryst med souffléfars, svampefrikasse, rosti og persillesky
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk hanebryst pr person
Fars
- 1 stk hanebryst til fars
- 2 stk æggehvider
- 1/2 dl piskefløde
- 1/2 bdt basilikum
- 1 spsk honning og dijonsennep
- salt og peber
Sky
- 2 stk skalotteløg
- 1/2 dl hvid balsamico
- 4 dl hønseboullion
- 75 g smør
- 1/2 bdt persilleblade
- olie-salt og peber
Rosti
- 2 stk squash
- 2 stk æg
- 150 g mel
- 1 bdt forårsløg
- 1/2 bdt basilikum
- 2 spsk timianblade
- olie-salt og peber
Svampefrikasse
- 500 g blandede svampe
- 3 stk skalotteløg
- olie-salt og peber
- 1 dl piskefløde
- salt og peber
- revet muskatnød
Sådan gør du
Hanebryst
- Rens 1 hanebryst til farsen, fjern skind, skær ben fra og skær i tern, blend kødet med æggehvider, basilikumblade og sennep kom lidt fløde i ad gangen, farsen må ikke blive for tynd og smages til med salt og peber.
- Fjern skin og ben, Skær en dyb lomme i hvert bryst , fyld farsen i lommen og pak kødet stramt ind i smurt stanniol.
- Ved servering sættes kødet i en forvarmet ovn ved 200 g i 20-25 min hviler i 5 min.
Sky.
- Pil og hak skalotteløg fint sauter løgene af i lidt olie uden at brune, tilsæt hvid balsamico og koges væk kom hønsefond på koges ned til der er 2 1/2 dl.
- Pluk persilleblade, blancheres i vand, kom bladene i koldt vand og kom dem op i en sigte og tryk al vandet fra.
- Ved servering lun saucen op pisk koldt smør i og blend persillen i, smages til med salt og peber.
Rosti.
- Riv squashen groft på et rivejern kom det op i en skål og drys lidt salt over, lad det trække i 10 min, skyl det og tryk vandet fra i køkkenrulle, kom det op i en skål og tilsæt æg og mel og røres sammen.
- Rens og snit forårsløg fint, hak timian og basilikum fint røres i sammen med forårsløg smages til med salt og peber. Kom en stor skefuld masse på en varm pande med lidt olie steg rostierne i 3-4 min på hver side til de er gyldne. Kan lunes ved servering, der bliver ca 14-16 stk.
Svampe.
- Rens løgene og snittes fint, rens svampene og del dem i passende stykker.
- Rist løgene af i lidt olie uden at brune, kom svampene på brunes lidt tilsæt piskefløden og koges sammen til det har en cremet konsistens smages til med salt og peber.
No Comments