Ristede kammuslinger med pastinak, tomat og basilikumsauce

SONY DSC

Ristede kammuslinger m/pastinak, tomat og basilikumsauce

Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 2 stk kammuslinger pr. person
  • Salt — sukker
  • 2 stk pastinak
  • 3 stk tomat
  • Salt — peber — olie
  • Honning
  • 1/2 dl. Hvid balsamico
  • 1 dl. Hvidvin
  • 2 dl. Hønsefond
  • 1/2 bdt Basilikum
  • salt — peber
  • 2 dl. piskefløde

Sådan gør du

  • Læg kammuslingerne på køkkenrulle.
  • Drys med salt og peber.
  • Stilles på køl.
  • Lige inden serveringen steges muslingerne på en pande med lidt olie — meget varm – ca 1 minut på hver side
  • Lad dem trække i 2 min.
  • Skræl pastinak og skær en lang tynd skive pr. person.
  • Skær resteme i små firkanter.
  • Koges møre — hæld vandet fra.
  • Blancher tomateme — fjern skind og kemer og skær kødet i firkanter.
  • Smages til med salt og peber — lunes i honning.
  • Dybsteg skiverne i olie til de er sprøde — lægges på køkkenrulle.
  • Kog balsamico og hvidvin ned til det halve.
  • Kom hønsefond på — koges ned.
  • Tilsæt piskefløde.
  • Koges ned til det er cremet.
  • Pluk basilikum.
  • Blendes i saucen lige inden serveringen.

Noter

December 2007

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering