
Ristede kammuslinger m/pastinak, tomat og basilikumsauce
Antal: 6
Ingredienser
- 2 stk kammuslinger pr. person
- Salt — sukker
- 2 stk pastinak
- 3 stk tomat
- Salt — peber — olie
- Honning
- 1/2 dl. Hvid balsamico
- 1 dl. Hvidvin
- 2 dl. Hønsefond
- 1/2 bdt Basilikum
- salt — peber
- 2 dl. piskefløde
Sådan gør du
- Læg kammuslingerne på køkkenrulle.
- Drys med salt og peber.
- Stilles på køl.
- Lige inden serveringen steges muslingerne på en pande med lidt olie — meget varm – ca 1 minut på hver side
- Lad dem trække i 2 min.
- Skræl pastinak og skær en lang tynd skive pr. person.
- Skær resteme i små firkanter.
- Koges møre — hæld vandet fra.
- Blancher tomateme — fjern skind og kemer og skær kødet i firkanter.
- Smages til med salt og peber — lunes i honning.
- Dybsteg skiverne i olie til de er sprøde — lægges på køkkenrulle.
- Kog balsamico og hvidvin ned til det halve.
- Kom hønsefond på — koges ned.
- Tilsæt piskefløde.
- Koges ned til det er cremet.
- Pluk basilikum.
- Blendes i saucen lige inden serveringen.
Noter
December 2007
No Comments