Oksemørbrad med sauteret grønt og pebersauce

Oksemørbrad med sauteret grønt og pebersauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 6 stk store bagekartofler
  • 200 g smør
  • 1 bdt timian
  • salt og peber

Garniture

  • 1 stk rød peber
  • 1 stk gul peber
  • 200 g rosenkål
  • salt og peber
  • smør / olie

Sauce

  • 6 dl piskefløde
  • 2 stk løg
  • 2 spsk Madagaskar peberkorn
  • 2 spsk Dijon sennep
  • 1 stk oksebouillon
  • salt

Mørbrad

  • 6 stk oksemørbrad á 160g

Sådan gør du

Kartofler

  • Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på ca I mm. Vendes i det smeltede smør, krydres med salt, peber og timian. Kommes op i en kocotte eller fad og bages i ovnen i 45 min ved 200 gr.

Garniture

  • Peberfrugterne og rosenkålene skæres i tynde strimler og steges i smør /olie, til de er møre.
  • Smages tit med salt og peber.

Sauce

  • Løgene hakkes og steges i olie til de er brune. Fløden tilsættes, og det koger i 15 min. Dette blendes og hældes tilbage i gryden, hvori Dijonsennep og peberkornene er blevet ristet af.
  • Tilsæt oksebouillon og smag til med salt. Koges igennem og serveres.
  • Bøfferne steges, så de er rosa. 1 1/2 min på hver side og 5 minutter i ovn ved 200 grader

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering