Jordskokke suppe med rejer, æbler og basilikum olie

Jordskokke suppe med rejer, æbler og basilikum olie

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Suppe

  • 500 g jordskokker
  • 1 stk bage kartoffel
  • 2 stk løg
  • 1/2 stk porre det grønne
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk revet ingefær
  • 1 ds kokos mælk
  • 1 L hønse bouIIllon
  • olie, salt og peber
  • 1/2 stk citron saften

Rejer

  • 3 stk tiger rejer per person
  • 3/4 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 tsk tørret chiliflager
  • salt og peber

Olie

  • 3/4 bdt basilikum
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 stk citron saften
  • salt og peber

Æbler

  • 2 stk æbler
  • 1/2 stk porre det hvide
  • 1/2 dl æble eddike
  • 1/2 dl vand
  • 3/4 dl sukker

Sådan gør du

Suppe

  • Rens og skræl grøntsagerne, skæres i tern, sauteres af i olie i 4-5 min. kom revet ingefær i, tilsæt hønsebouillon, lad det simre i ca. 15 min, til grøntsageme er møre.
  • Blend suppen med kokosmælk, koges ned og smages til med citron saft, salt og peber.

Rejer

  • Tag skallen af rejerne og giv rejerne et lille snit langs ryggen og fjern den sorte streng,
  • Rør olie, finthakket hvidløg, chiliflager og ingefær sammen, mariner rejer heri i mindst en halv time på køl.
  • Ved servering ristes rejerne af på en meget varm pande.

Æbler

  • Kog eddike, vand og sukker, skræl æbler og skær dem i fine tern, kom tern op i en skål og hæld kogelagen over æblerne,
  • Porre skæres i ringe og skyldes grundigt, vendes i lagen, lad trække indtil brug.

Olie

  • Pluk blade fra basilikum, blendes med olie, citronsaft, salt og peber.

Noter

November 2021

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering