
Lammekrone med spidskål, kartofler og karrysauce
Antal: 6
Ingredienser
- 225 g lam pr person Sauce
- olie, salt og peber
- timianblade
Spidskål
- 1 stk Spidskål
- vand og salt
- 150 g smør
- 1/2 dl lys balsamico
- 150 g mandelsplitter
- salt og peber
- 1/2 bdt kørvel
Sauce
- 2 stk skalotteløg
- 1 stk æble
- 2 spsk karry
- 1/2 l fond
- 2 dl piskefløde
Kartoffelkompot
- 125 g kartofler pr person
- 400 g blomkål
- 3/4 dl citronolie
- 75 g smør
- salt, peber og olie
Sådan gør du
Lam.
- Rens lammekrone for evt. sener, brunes af i olie, lægges i en bradepande krydderes med salt og peber, læg timianblade på. Inden servering sættes i ovnen ved 200 g i ca 20 min. og sættes til hvile i 10 min efter stegning.
Sauce.
- Pil og hak skalotteløg fint skræl æble og hakkes fint, sauteres af i olie med karry tilsæt fond koges ned til det har en passende konsistens, blendes. Lige inden servering lunes saucen og den piskede fløde blendes i smages til med salt og peber.
Spidskål.
- Rens og skyl spidskål, skær kålen groft, blanceres i vand med salt, kommes op i en sigte tryk vandet godt fra.
- Smelt smørret så det bliver brunt kom mandlerne i så de bliver gyldne tilsæt balsamico krydder med salt og peber. Ved servering lunes kålen i smørret, pluk kørvel og vendes i, gem noget til pynt.
Kartoler.
- Vask kartoflerne koges i vand tilsat salt til de er møre. Rens blomkål skæres i buketter koges i vand tilsat salt hæld vandet fra.
- Skær kartoflerne igennem og skrab indmad ud, gem skrællen.
- Kom indmad sammen med blomkål i en gryde og mos det groft.
- Ved servering lunes det med olie, smør og smages til med salt-peber.
- Kartoffelskræller skæres i tynde strimler, steges sprøde i olie, kommes på køkkenrulle og drysses med salt.
No Comments