Kammuslinger med aubergine og karrycreme.
Antal: 6
Ingredienser
- 3 stk kammuslinger pr. person
- olie, salt og peber
- 3 stk små kryddertomater
- salt, peber og sukker
- olie og timian
Sauce
- 1 stk skalotteløg
- 1/2 spsk karry
- 1 fed hvidløg
- olie, hvidvinseddike
- 1 dl hønsefonf
- 2 dl fløde
- salt og peber
Aubergine
- 2 stk aubergine
- 1 stk gulerod
- 1 stk porre
- 2 stilke bladselleri
- 4 stk soltørrede tomater
- olie, salt og peber
Sådan gør du
Aubergine
- Stik auberginen med en gaffel smurt i olie.
- Bages ved 225 grader i ca. 30 min. Den skal være mør.
- Flæk auberginen og skrab kødet ud – hakkes groft.
- Resten af grøntsagerne renses og skæres i fine brunoisa.
- Damp vandet fra auberginekompot på en varm pande.
- Sauter resten af grøntsagerne af i lidt olie i ca. 3-4 min.
- Vend auberginen i og smag til med salt og peber.
- Persille vendes i.
Kammuslinger
- Skyl tomaterne og skær dem igennem. Krydres med salt og peber, sukker og timianblade.
- Sættes i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 1 time.
- Ved serveringen skæres kammuslingerne igennem. Krydres med salt og peber og brunes af på en meget varm pande.
Sauce
- Hak skalotteløg meget fint.
- Pres hvidløg.
- Sauter af i olie med karry.
- Kom vineddike på – koges væk.
- Tilsæt fond og fløde – koges jævn.
- Inden serveringen blendes saucen og smages til med salt og peber.
No Comments