Kammuslinger med aubergine og karrycreme

Kammuslinger med aubergine og karrycreme.

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 3 stk kammuslinger pr. person
  • olie, salt og peber
  • 3 stk små kryddertomater
  • salt, peber og sukker
  • olie og timian

Sauce

  • 1 stk skalotteløg
  • 1/2 spsk karry
  • 1 fed hvidløg
  • olie, hvidvinseddike
  • 1 dl hønsefonf
  • 2 dl fløde
  • salt og peber

Aubergine

  • 2 stk aubergine
  • 1 stk gulerod
  • 1 stk porre
  • 2 stilke bladselleri
  • 4 stk soltørrede tomater
  • olie, salt og peber

Sådan gør du

Aubergine

  • Stik auberginen med en gaffel smurt i olie.
  • Bages ved 225 grader i ca. 30 min. Den skal være mør.
  • Flæk auberginen og skrab kødet ud – hakkes groft.
  • Resten af grøntsagerne renses og skæres i fine brunoisa.
  • Damp vandet fra auberginekompot på en varm pande.
  • Sauter resten af grøntsagerne af i lidt olie i ca. 3-4 min.
  • Vend auberginen i og smag til med salt og peber.
  • Persille vendes i.

Kammuslinger

  • Skyl tomaterne og skær dem igennem. Krydres med salt og peber, sukker og timianblade.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 1 time.
  • Ved serveringen skæres kammuslingerne igennem. Krydres med salt og peber og brunes af på en meget varm pande.

Sauce

  • Hak skalotteløg meget fint.
  • Pres hvidløg.
  • Sauter af i olie med karry.
  • Kom vineddike på – koges væk.
  • Tilsæt fond og fløde – koges jævn.
  • Inden serveringen blendes saucen og smages til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering