Havtaske med tomatkompot og hyldeblomstsauce
Antal: 6
Ingredienser
Fisk
- 90 g havtaske eller havkat pr person
- salt, peber, smør og olie
Sauce
- 2 stk skalotteløg
- 1/2 dl lys vineddike
- 1 1/2 dl hyldeblomst
- 2 dl hvidvin
- 2 dl piskefløde
- salt, peber og olie
Tomatkompot
- 100 g sukker
- 75 g smør
- 1/2 dl eddike
- 5 stk tomater
- 25 stk oliven uden sten
- 2 stk løg
- 75 g mandelsplitter
- 2 tsk revet peberrod
- høvlet peberrod til pynt
Sådan gør du
Fisk
- Rens fisken, skæres ud i portionsstykker, krydres med salt og peber.Steges i olie og smør lige inden servering
Sauce
- Pil løgene, de hakkes fint og sauteres af i olie. Tilsæt vineddike og koges væk.Derefter tilsættes hvidvin og hyldeblomst, koges ned til det halve.Kom piskefløden på, det koges jævnt, blendes lige inden servering og smages til med salt og peber.
Tomatkompot
- Pil løgene, de skæres i tynde både. Skær tomater i både, fjern kernerne, del oliven og fjern stenene.Brun sukker af i en gryde, tilsæt smør, kom ingredienserne i. Lad det simre i 15 til 20 minutter. Smag til med salt og peber. Lunes inden servering
No Comments