Hvid chokolademousse med mangopuré og sprød karamel
Antal: 6
Ingredienser
Chokolademousse
- 300 g hvid chokolade
- 1 1/2 dl piskefløde
- 3 stk æggeblommer
- 75 g sukker
- 1 stk vaniliestang
- 2 stk stjerneanis
- 2 stk husblas
- 2,5 dl piskefløde
Karamel
- 75 g blødt smør
- 75 g sukker
- 4 spsk mel
- 1 spsk glukose
Mangopuré
- 1 stk mango
- 100 g flormelis
- 2 stk citroner – skal og saft
- 1/2 dl vand
Sådan gør du
Chokolademousse
- Hak chokoladen fint og kommes i en skål. Flæk vaniliestangen og tag kernerne ud. Kog fløde op med vanilie og stjerneanis. Tages af varmen. Pisk æggeblomme og sukker sammen. Den varme fløde røres i lidt af gangen. Cremen lunes i under konstant omrøring. Den må ikke koge. Cremen sigtes og røres i den hakkede chokolade. Husblasen udblødes i vand, presses fri for vand og røres i cremen. Fløden piskes let og vendes i massen. Kommes i portionsforme og stilles på køl i mindst 3-4 timer. Helst dagen før.
Karamel
- Alle ingredienser blandes i en skål, smøres ud på bagepapir i firkanter. Bages i ovnen ved 180 grader til de er gyldne – tages ud. Kan efter 10-15 sekunder formes som en kurv over et vandglas.
Mangopuré
- Kog vand, flormelis og citronsaft sammen. Gem skallen til pynt. Skræl mangoen og skær kødet fra stenen. Blend kødet med væden.
Noter
November 2011
No Comments