Hvid chokolademousse med mangopuré og sprød karamel

SONY DSC

Hvid chokolademousse med mangopuré og sprød karamel

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Chokolademousse

  • 300 g hvid chokolade
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 3 stk æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 1 stk vaniliestang
  • 2 stk stjerneanis
  • 2 stk husblas
  • 2,5 dl piskefløde

Karamel

  • 75 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 4 spsk mel
  • 1 spsk glukose

Mangopuré

  • 1 stk mango
  • 100 g flormelis
  • 2 stk citroner – skal og saft
  • 1/2 dl vand

Sådan gør du

Chokolademousse

  • Hak chokoladen fint og kommes i en skål. Flæk vaniliestangen og tag kernerne ud. Kog fløde op med vanilie og stjerneanis. Tages af varmen. Pisk æggeblomme og sukker sammen. Den varme fløde røres i lidt af gangen. Cremen lunes i under konstant omrøring. Den må ikke koge. Cremen sigtes og røres i den hakkede chokolade. Husblasen udblødes i vand, presses fri for vand og røres i cremen. Fløden piskes let og vendes i massen. Kommes i portionsforme og stilles på køl i mindst 3-4 timer. Helst dagen før.

Karamel

  • Alle ingredienser blandes i en skål, smøres ud på bagepapir i firkanter. Bages i ovnen ved 180 grader til de er gyldne – tages ud. Kan efter 10-15 sekunder formes som en kurv over et vandglas.

Mangopuré

  • Kog vand, flormelis og citronsaft sammen. Gem skallen til pynt. Skræl mangoen og skær kødet fra stenen. Blend kødet med væden.

Noter

November 2011

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering